Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze gevulde bol courgette gevuld met ricotta, tomaat, sjalotten en amandelen. Serveer deze gevulde bol courgette met bijvoorbeeld gebakken aardappels of (verse) pasta erbij en je hebt een heerlijke vegetarische maaltijd om van te smullen!
Ik zag deze bol courgettes liggen in de supermarkt en raakte meteen geïnspireerd! Dat ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit als je ze uitholt en vult. Je kunt dit recept natuurlijk ook maken met gewone of gele courgettes. Dan halveer je ze in de lengte en hol je ze op die manier uit. Gevulde bol courgette heeft dezelfde smaak en voedingsstoffen als gewone courgettes, alleen viel het me op dat er veel grotere pitten in zitten. Die zijn eetbaar, maar ik heb ze er zelf na het uithollen een beetje uitgeplukt want daar ben ik niet zo’n fan van.
Meer inspiratie voor gevulde groenten waarmee je meteen een feestje op tafel tovert? Eerder maakten we deze Gevulde champignons met broodkruim (uit de oven) en Gevulde paprika met quinoa. Ook aanraders!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze gevulde bol courgette gevuld met ricotta, tomaat, sjalotten en amandelen. Serveer deze gevulde bol courgette met bijvoorbeeld gebakken aardappels of (verse) pasta erbij en je hebt een heerlijke vegetarische en low carb maaltijd om van te smullen!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…