Bijgerechten

Geroosterde tomaten uit de oven

Echte tomatenfans weten het al lang: maar geroosterde tomaten uit de oven zijn zelfs nog lekkerder!! Dit is een gerecht dat je met minimale moeite in een fantastisch gerechtje kunt toveren. Heerlijk voor op brood of bij barbecue vlees!

Zelf geroosterde tomaten maken

Een tomaatje doorsnijden kan zelfs ieder kind. En ze vervolgens in de oven schuiven en de oven het werk voor je laten doen is ook kinderspel. Maar er komen zoveel meer lekkere smaken vrij uit geroosterde tomaten uit de oven! Door ze vervolgens te marineren in olie en kruiden maak je een heerlijke topping voor op brood. Maar ze zijn ook heerlijk door (koude!) pasta salade. En wat dacht je als bijgerecht voor je barbecue vlees? Je eet namelijk deze geroosterde tomaten gewoon koud.

Nog meer bijgerechten uit de oven

Vind je het leuk om met minimale inspanning, lekkere groenten in de oven te bereiden? Dan heb ik uiteraard nog meer bijgerechten uit de oven voor je. Naast deze geroosterde tomaten uit de oven maar je bijvoorbeeld ook deze geroosterde bietjes met feta, gegrilde courgette, of pittige gegrilde venkel. Maar deze spruitjes met rozemarijn zijn ook een aanrader! En wil je eens een keertje ‘aardappel’ anders maken, ga dan voor deze zoete aardappel gratin uit de oven!


Print

Recept: Geroosterde tomaten uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Echte tomatenfans weten het al lang: maar geroosterde tomaten uit de oven zijn zelfs nog lekkerder!! Dit is een gerecht dat je met minimale moeite in een fantastisch gerechtje kunt toveren. Heerlijk voor op brood of bij barbecue vlees!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 1 hours 30 minutes
  • Total Time: 4 hours 35 minutes
  • Yield: 24 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram cherry tomaten,
  • zout & peper,
  • paar takjes verse tijm,
  • 2 verse salie blaadjes,
  • een goeie extra virgin olijfolie.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat, bekleed met bakpapier,
  • weckpot.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden (100 hete lucht).
  2. Was de cherry tomaten en verwijder het groen. Halveer de tomaten en plaats, met de bolle kant omlaag, op de bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en schuif in de oven. Na 90 minuten heb je heerlijke zachte geroosterde tomaten uit de oven.
  3. Laat de tomaten afkoelen, op de bakplaat, maar buiten de oven. Schep vervolgens over in een steriele weckpot. Voeg de takjes tijm en salieblaadjes toe en overgiet de geroosterde tomaten met de extra virgin olijfolie. Roer zachtjes door om overal te verdelen. Doe de pot dicht en laat minstens 3 uren (liefst de hele nacht) marineren op kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

  1. Bewaar de geroosterde tomaten die je over hebt ook in de pot in de koelkast, dan kun je ze enkele weken op voorraad laten staan en serveren bij je favoriete (lunch) gerechten.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Chocolate Chip Cookie Baked Oats

Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…

3 uur ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

2 dagen ago

Kruidige Perentaart met yoghurt

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…

4 dagen ago

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

5 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

1 week ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

1 week ago