Bijgerechten

Geroosterde tomaten uit de oven

Echte tomatenfans weten het al lang: maar geroosterde tomaten uit de oven zijn zelfs nog lekkerder!! Dit is een gerecht dat je met minimale moeite in een fantastisch gerechtje kunt toveren. Heerlijk voor op brood of bij barbecue vlees!

Zelf geroosterde tomaten maken

Een tomaatje doorsnijden kan zelfs ieder kind. En ze vervolgens in de oven schuiven en de oven het werk voor je laten doen is ook kinderspel. Maar er komen zoveel meer lekkere smaken vrij uit geroosterde tomaten uit de oven! Door ze vervolgens te marineren in olie en kruiden maak je een heerlijke topping voor op brood. Maar ze zijn ook heerlijk door (koude!) pasta salade. En wat dacht je als bijgerecht voor je barbecue vlees? Je eet namelijk deze geroosterde tomaten gewoon koud.

Nog meer bijgerechten uit de oven

Vind je het leuk om met minimale inspanning, lekkere groenten in de oven te bereiden? Dan heb ik uiteraard nog meer bijgerechten uit de oven voor je. Naast deze geroosterde tomaten uit de oven maar je bijvoorbeeld ook deze geroosterde bietjes met feta, gegrilde courgette, of pittige gegrilde venkel. Maar deze spruitjes met rozemarijn zijn ook een aanrader! En wil je eens een keertje ‘aardappel’ anders maken, ga dan voor deze zoete aardappel gratin uit de oven!


Print

Recept: Geroosterde tomaten uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Echte tomatenfans weten het al lang: maar geroosterde tomaten uit de oven zijn zelfs nog lekkerder!! Dit is een gerecht dat je met minimale moeite in een fantastisch gerechtje kunt toveren. Heerlijk voor op brood of bij barbecue vlees!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 1 hours 30 minutes
  • Total Time: 4 hours 35 minutes
  • Yield: 2-4 personen
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram cherry tomaten,
  • zout & peper,
  • paar takjes verse tijm,
  • 2 verse salie blaadjes,
  • een goeie extra virgin olijfolie.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat, bekleed met bakpapier,
  • weckpot.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden (100 hete lucht).
  2. Was de cherry tomaten en verwijder het groen. Halveer de tomaten en plaats, met de bolle kant omlaag, op de bakplaat. Breng op smaak met zout en peper en schuif in de oven. Na 90 minuten heb je heerlijke zachte geroosterde tomaten uit de oven.
  3. Laat de tomaten afkoelen, op de bakplaat, maar buiten de oven. Schep vervolgens over in een steriele weckpot. Voeg de takjes tijm en salieblaadjes toe en overgiet de geroosterde tomaten met de extra virgin olijfolie. Roer zachtjes door om overal te verdelen. Doe de pot dicht en laat minstens 3 uren (liefst de hele nacht) marineren op kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

  1. Bewaar de geroosterde tomaten die je over hebt ook in de pot in de koelkast, dan kun je ze enkele weken op voorraad laten staan en serveren bij je favoriete (lunch) gerechten.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Bento Box recepten

Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…

1 dag ago

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

3 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

6 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago