Momenteel zit ik een beetje in een gember fase! Van een shotje gember voor het ontbijt, maar ook zelf gemberthee maken. Deze Gember latte thee drink ik als alternatief voor een kopje koffie of eigenlijk cappuccino. Wel een lekkere kick krijg je er van, maar dus niet de caffeine!

Wat is een gember latte drankje?

Het recept voor deze vegan ‘chai’ thee wordt gemaakt met vers geperst gembersap. Dit maak je zelf met behulp van een slowjuicer of koop een flesje gembersap. Ik vind zelf G’nger Drinks (100% puur sap) en Gimber erg fijne merken hiervoor. Optioneel voeg je nog een zakje thee toe aan het glas maar dit hoeft dus niet, want het gembersap vormt echt de basis van de thee. Deze gember latte thee is vrij van geraffineerde suikers maar wel lekker zoet en romig door de amandelmelk en dadel. 

Nog meer heerlijke thee en koffie drankjes

Ik weet niet hoe jullie dit ervaren, maar ik heb het idee dat als ik s’ochtends een warme drank nuttig, dat ik dan beter tegen de hitte op zomerse dagen kan. Na het drinken van deze gember latte thee al helemaal! Daarom heb ik nog meer heerlijke thee en koffie drankjes om van te genieten! Maak bijvoorbeeld een van deze 5x thee recepten. Maar je kunt ook gaan voor een heerlijke kruidige Golden Milk met kurkuma of zelfs een Pumpkin Spice latte in combinatie met koffie! En ga je toch liever voor ijskoud tijdens zomerse dagen? Dan zijn deze Amerikaanse Ice Tea of een van deze 3x Ijskoffie recepten zeker voor jou!

Benieuwd hoe de video voor gember latte maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Gember Latte thee (vegan)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het recept voor deze vegan ‘chai’ wordt gemaakt met vers geperst gembersap. Dit maak je zelf met behulp van een slowjuicer of koop een flesje gembersap. Optioneel voeg je nog een zakje thee toe maar dit hoeft dus niet. Vrij van geraffineerde suikers maar wel lekker zoet en romig door de amandelmelk en dadel. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Drinken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 verse medjool dadel
  • ½ tl kaneel
  • 1 el verse gembersap (15 ml)

Extra:

  • steelpannetje
  • blender – met ontluchting of gebruik een staafmixer

Instructions

  1. Giet de melk in het steelpannetje. Ontpit de dadel en snijd in stukjes. Voeg toe aan de melk en breng op middelmatig vuur tegen het kookpunt aan. Voeg ondertussen ook de kaneel toe.
  2. Zodra het begint te koken draai je het vuur laag en laat 1 minuut zachtjes sudderen.
  3. Pureer vervolgens de melk met de dadel in een blender. BELANGRIJK: door de hitte kan er druk ontstaan, dus doe dit enkel in een blender met een ‘ontluchtingsstand’ in de deksel. Je krijgt dan ook tevens een mooie schuimlaag. Heb je deze niet? dan kun je een keukenmachine (foodprocessor) gebruiken en dan houd je de schacht open. Of gebruik een staafmixer in het pannetje.
  4. Vul een groot koffieglas of beker met het verse gembersap en schenk hier de warme melk op. Roer even goed door en top af met het schuim bovenop. Maak af met een beetje extra kaneel bovenop. Serveer direct.

Drink smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: voeg een zakje thee toe aan het glas en laat deze ‘trekken’ in de warme melk na de bereiding van dit recept. Je kunt het zakje gerust 5 minuten laten zitten. Mijn favorieten zijn Chai tea en Earl Grey thee.

Ook lekker: vervang de dadel door bijvoorbeeld 1 tl vanille extract, rietsuiker, honing (is niet vegan) of agave siroop.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor een gember latte theel!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago