Print

Recept: Gember Latte thee (vegan)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het recept voor deze vegan ‘chai’ wordt gemaakt met vers geperst gembersap. Dit maak je zelf met behulp van een slowjuicer of koop een flesje gembersap. Optioneel voeg je nog een zakje thee toe maar dit hoeft dus niet. Vrij van geraffineerde suikers maar wel lekker zoet en romig door de amandelmelk en dadel. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Drinken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 verse medjool dadel
  • ½ tl kaneel
  • 1 el verse gembersap (15 ml)

Extra:

  • steelpannetje
  • blender – met ontluchting of gebruik een staafmixer

Instructions

  1. Giet de melk in het steelpannetje. Ontpit de dadel en snijd in stukjes. Voeg toe aan de melk en breng op middelmatig vuur tegen het kookpunt aan. Voeg ondertussen ook de kaneel toe.
  2. Zodra het begint te koken draai je het vuur laag en laat 1 minuut zachtjes sudderen.
  3. Pureer vervolgens de melk met de dadel in een blender. BELANGRIJK: door de hitte kan er druk ontstaan, dus doe dit enkel in een blender met een ‘ontluchtingsstand’ in de deksel. Je krijgt dan ook tevens een mooie schuimlaag. Heb je deze niet? dan kun je een keukenmachine (foodprocessor) gebruiken en dan houd je de schacht open. Of gebruik een staafmixer in het pannetje. 
  4. Vul een groot koffieglas of beker met het verse gembersap en schenk hier de warme melk op. Roer even goed door en top af met het schuim bovenop. Maak af met een beetje extra kaneel bovenop. Serveer direct.

Drink smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: voeg een zakje thee toe aan het glas en laat deze ‘trekken’ in de warme melk na de bereiding van dit recept. Je kunt het zakje gerust 5 minuten laten zitten. Mijn favorieten zijn Chai tea en Earl Grey thee.

Ook lekker: vervang de dadel door bijvoorbeeld 1 tl vanille extract, rietsuiker, honing (is niet vegan) of agave siroop.