Wil je tijdens de feestdagen een bijzonder lekker vlees gerecht op het menu zetten? Maak dan deze gegrilde steaks chimichurri klaar; een lekker en bijzonder gerecht om van te smullen tijdens kerst! !

Grillen in een BK grillpan

Kerst kwam dit jaar vroeg voor deze dame! Van BK Cookware kreeg ik namelijk een BK Bourgogne grillpan 26 cm in de kleur chili red cadeau! Deze gietijzeren grillpan past perfect op mijn inductie kookplaat. En hij is lekker ruim dus ideaal voor het grillen en bakken van grote stukken vlees! Want zeg nou zelf: vlees hoort nou eenmaal grill strepen te hebben! Hierdoor voeg je namelijk extra smaak toe aan het stuk vlees. En hoe beter dan meteen hier lekker wat steaks in te grillen die je afmaakt met chimichurri saus.

Gietijzeren pannen voor in de oven

Daarnaast is de BK Bourgogne range ook nog eens geschikt voor in de oven, dus je kunt je vlees na het aanbraden ook verder laten garen in de oven. Denk bijvoorbeeld aan een hele rosbief of beenham voor de feestdagen. Ik ben in ieder geval grote fan van gietijzeren pannen in de keuken want deze zijn onverwoestbaar en gaan een leven lang mee. Daarnaast zijn ze ook heel eenvoudig schoon te maken met een afwasborstel en een sopje. Tip van Betty: voor gebruik van je gietijzeren pannen verwarm je ze vast altijd even voor en kwast hetgeen wat je gaat grillen in met een beetje (zonnebloem)olie. Zo blijven je pannen het mooist en krijg je de beste bakresultaten!

Wil jij ook deze BK Bourgogne Grillpan bestellen? Je krijgt in de Feestelijke decembermaand veelal 30% korting op de adviesprijs van diverse pannen in de webshop van BK.

Beef Chimichuri maken

Tijdens de feestdagen pak ik graag uit met een bijzonder en smaakvol hoofdgerecht zoals deze gegrilde steaks met chimichurri saus. Dat is een heel bekende Argentijnse saus, of eigenlijk salsa, van rode peper, azijn en lekker veel verse kruiden, bedoeld om te serveren bij gegrild vlees. Daar staan de Argentijnen immers ook heel bekend om! Mijn BK Bourgogne grillpan is uitermate geschikt voor het grillen van de steaks en door deze halverwege het bakken een kwartslag te draaien krijg je dus dat prachtige ruitjes grill effect op het vlees, wat voor nog meer smaak zorgt. Binnenkort volgt nog een artikel over het opdienen van dit gerecht en help ik je voorbereiden voor de feestdagen!

Nog meer #KokenmetBK kerst recepten

Wij hebben in ieder geval heerlijk genoten van deze gegrilde steaks chimichurri uit de BK Bourgogne grillpan en ze zijn dan ook een dikke aanrader voor de feestdagen. Zet de pan zelf dan ook maar meteen op je verlanglijstje voor onder de kerstboom! Maar ik ben niet de enige foodblogger die fan is van dit Nederlandse pannenmerk! Er gingen nog een aantal andere foodies aan de slag met heerlijke kerstrecepten uit een BK pan. Neem daarom ook eens een kijkje bij Jacqueline en haar recept voor BK en een mooie korting op een BK Braadslede!


Print

Recept: Gegrilde steaks chimichuri

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil je tijdens de feestdagen een bijzonder lekker vlees gerecht op het menu zetten? Maak dan deze gegrilde steaks chimichurri klaar; een lekker en bijzonder gerecht om van te smullen tijdens kerst! !

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 35 min incl. marineren
  • Cook Time: 4 -8 minuten
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Method: grillen
  • Cuisine: Argentijnse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 Ribeye steak a 150 gr
  • olijfolie om in te bakken
  • peper & zout

voor de Chimichurri saus:

  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode Spaanse peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse tijm (15 gr)
  • 1 bosje verse oregano (15 gr)
  • 1 bosje bladpeterselie (15 gr)
  • 100 ml extra vergine olijfolie + extra
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Grof zeezout en versgemalen zwarte peper

Extra:

  • BK Grillpan
  • aluminiumfolie
  • keukenpapier
  • bakkwast

Instructions

  1. Haal de ribeye 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Dep het vlees droog en leg op een schone ondergrond. Lepel wat olijfolie over de steaks en wrijf ze rondom in met een beetje olie. Bestrooi tot slot met wat zout en laat 20 minuten staan. Het zout onttrekt tevens wat vocht uit het vlees.
  2. Ondertussen ga je vast de chimichurri saus maken. Pel de ui en snijd zeer fijn. Verwijder de steel en zaadlijst van de peper en snijd ook zeer fijn. Pel de knoflook en pers deze uit. Stop de rode ui, peper en knoflook in een weckpotje.
  3. Ris de tijm van de takjes en voeg toe aan het potje. Ris de oregano van de takjes en hak nog even fijn. Voeg ook toe. Vouw de peterselie dubbel en hak deze ook fijn. Voeg toe aan de weckpot samen met de olie en azijn. Breng op smaak met zout & peper en roer goed door. Let op: voeg eventueel een beetje extra vergine olie toe want alle ingrediënten moeten net onder de olie staan. Je kunt de chimichurri tot 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar dan in afgesloten pot in de koelkast.
  4. Verwarm nu de grillpan op medium vuur en laat goed warm worden. Dep ondertussen het vlees wederom droog met keukenpapier en veeg het grootste gedeelte van het zout er ook af.
  5. Kwast vervolgens de pan, met name de richels, in met een beetje olie. Verhoog daarna het vuur. Leg de ribeye steaks (per 2) in de grillpan. Bak ca 1 minuut, tot er mooie grill strepen ontstaan. Til daarna de steak op met behulp van een vleestang en draai een kwartslag in de pan. Bak daarna nog 1-2 minuten. Daarna wordt het tijd om de steaks om te draaien. Bak weer ca 1 minuut tot er grillstrepen ontstaan. Draai daarna weer een kwartslag en bak nog 1-2 minuten.
  6. Leg de gebakken steaks op een groot bord of snijplank en leg er een stukje folie op. Maak er een tunneltje van zodat de warmte aan twee kanten nog kan ontsnappen. Laat 5-10 minuten rusten, in ieder geval tot alle steaks gebakken zijn.
  7. Serveer de gegrilde steaks direct en laat iedereen zelf de chimichurry saus er bovenop lepelen aan tafel.

Notes

Mijn ribeye steaks zijn ca 2 cm dik. De vuistregel voor het bakken van een rib eye is 1 minuut per centimeter – per kant. Ook al doe ik tussendoor elke kant draaien voor het ruitjes patroon, ik bak mijn ribeye dus slechts 2 minuten per kant – 4 minuten totale baktijd.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gegrilde steaks chimichurri wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met BK Cookware. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago