Wil je tijdens de feestdagen een bijzonder lekker vlees gerecht op het menu zetten? Maak dan deze gegrilde steaks chimichurri klaar; een lekker en bijzonder gerecht om van te smullen tijdens kerst! !
Kerst kwam dit jaar vroeg voor deze dame! Van BK Cookware kreeg ik namelijk een BK Bourgogne grillpan 26 cm in de kleur chili red cadeau! Deze gietijzeren grillpan past perfect op mijn inductie kookplaat. En hij is lekker ruim dus ideaal voor het grillen en bakken van grote stukken vlees! Want zeg nou zelf: vlees hoort nou eenmaal grill strepen te hebben! Hierdoor voeg je namelijk extra smaak toe aan het stuk vlees. En hoe beter dan meteen hier lekker wat steaks in te grillen die je afmaakt met chimichurri saus.
Daarnaast is de BK Bourgogne range ook nog eens geschikt voor in de oven, dus je kunt je vlees na het aanbraden ook verder laten garen in de oven. Denk bijvoorbeeld aan een hele rosbief of beenham voor de feestdagen. Ik ben in ieder geval grote fan van gietijzeren pannen in de keuken want deze zijn onverwoestbaar en gaan een leven lang mee. Daarnaast zijn ze ook heel eenvoudig schoon te maken met een afwasborstel en een sopje. Tip van Betty: voor gebruik van je gietijzeren pannen verwarm je ze vast altijd even voor en kwast hetgeen wat je gaat grillen in met een beetje (zonnebloem)olie. Zo blijven je pannen het mooist en krijg je de beste bakresultaten!
Wil jij ook deze BK Bourgogne Grillpan bestellen? Je krijgt in de Feestelijke decembermaand veelal 30% korting op de adviesprijs van diverse pannen in de webshop van BK.
Tijdens de feestdagen pak ik graag uit met een bijzonder en smaakvol hoofdgerecht zoals deze gegrilde steaks met chimichurri saus. Dat is een heel bekende Argentijnse saus, of eigenlijk salsa, van rode peper, azijn en lekker veel verse kruiden, bedoeld om te serveren bij gegrild vlees. Daar staan de Argentijnen immers ook heel bekend om! Mijn BK Bourgogne grillpan is uitermate geschikt voor het grillen van de steaks en door deze halverwege het bakken een kwartslag te draaien krijg je dus dat prachtige ruitjes grill effect op het vlees, wat voor nog meer smaak zorgt. Binnenkort volgt nog een artikel over het opdienen van dit gerecht en help ik je voorbereiden voor de feestdagen!
Wij hebben in ieder geval heerlijk genoten van deze gegrilde steaks chimichurri uit de BK Bourgogne grillpan en ze zijn dan ook een dikke aanrader voor de feestdagen. Zet de pan zelf dan ook maar meteen op je verlanglijstje voor onder de kerstboom! Maar ik ben niet de enige foodblogger die fan is van dit Nederlandse pannenmerk! Er gingen nog een aantal andere foodies aan de slag met heerlijke kerstrecepten uit een BK pan. Neem daarom ook eens een kijkje bij Jacqueline en haar recept voor BK en een mooie korting op een BK Braadslede!
Wil je tijdens de feestdagen een bijzonder lekker vlees gerecht op het menu zetten? Maak dan deze gegrilde steaks chimichurri klaar; een lekker en bijzonder gerecht om van te smullen tijdens kerst! !
voor de Chimichurri saus:
Extra:
Mijn ribeye steaks zijn ca 2 cm dik. De vuistregel voor het bakken van een rib eye is 1 minuut per centimeter – per kant. Ook al doe ik tussendoor elke kant draaien voor het ruitjes patroon, ik bak mijn ribeye dus slechts 2 minuten per kant – 4 minuten totale baktijd.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gegrilde steaks chimichurri wilt gaan maken!
Dit artikel betreft een samenwerking met BK Cookware. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…