Op zoek naar een lekker borrelhapje of voorgerecht met kaas in de hoofdrol? Dit is een simpele maar oh zo lekkere ‘mezze’ uit de Griekse keuken! Deze gebakken feta uit de oven met knoflook en tomaatjes maak ik ook dikwijls thuis en het is elke keer weer genieten van kaas!
Schapenkaas en met name feta kaas worden veel gegeten in Griekenland. Veelal koud geserveerd in een salade, maar gebakken feta uit de oven of pan is ook erg lekker! Je komt in Griekenland dan ook dikwijls feta fourno tegen op de menu kaart en dan weet je dat je een smaakvolle gegrilde feta uit de oven te wachten staat. Niet te verwarren met feta saganaki, wat weer een gepaneerde en gebakken feta uit een saganaki pannetje is! Hoe dan ook, deze oven gebakken feta wordt veelal afgetopt met knoflook als grootste smaakmaker.
“Op TikTok ging een gebakken feta met tomaten viral omdat men er een complete pastamaaltijd mee maakte. Klinkt jou dat ook lekker? Check dan even dit recept voor gnocchi met feta en tomaten uit de oven.“
Dit gerecht at ik voor het eerst bij een Griekse schoolvriendin en sindsdien is het een van mijn favoriete borrel recepten uit de Griekse keuken. Dit is een heerlijk voorgerecht, bijgerecht of Griekse tapas ook wel ‘mezze’ genoemd. En als je onverwachts een vegetariër over de vloer krijgt, zet je zo toch in een handomdraai een heerlijke vleesvervanger op tafel. Check hier tevens een mooi Grieks weekmenu om er helemaal een feestweek van te maken.
Het is een van de meest simpele maar oh zo lekkere ‘mezze’ uit de Griekse keuken! Deze gebakken feta uit de oven met knoflook maak ik ook dikwijls thuis en het is elke keer weer genieten van kaas!
Kali Orexi! (=Eet Smakelijk!)
Zoals je kunt zien voeg ik geen extra zout toe aan dit gerecht, omdat feta kaas van nature al vrij zout is. Maar mocht je dit wel willen dan kan dat altijd nog.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gebakken feta uit de oven wilt gaan maken!
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…
In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
View Comments
Ook lekker.
Ik heb dit gemaakt bij mijn quinoa-bieten salade.
Lekker met verse knoflook! Het ovenschaaltje is overigens geen overbodige luxe; ik heb het bij groenten op een bakplaat gelegd en dan moet je het eraf lepelen :)
Hahaha ja, met een flinke laag olie erbij wil dat nog wel eens gebeuren. Ben blij dat je er van genoten hebt!
Groetjes, Betty
Hallo Betty,
Gisteren gemaakt. Het was heerlijk, maar werd niet groen. Inderdaad wel een beetje papperig, maar het smaakte er zeker niet minder om. Bedankt voor dit recept, want de meeste anderen zijn gebakken, op zich wil ik dat wel, maar met paneermeel of zo en dat wil ik niet.
Groetjes,
Fiet
Kijk, dat is een goed nieuws!
Ik ben blij dat het gesmaakt heeft!