Bij Betty’s Kitchen zijn we dol op flammkuchen recepten. Er zijn er dan ook niet voor niets al meerdere op de site verschenen en vandaag deel ik graag het recept voor Flammkuchen met rode biet en geitenkaas met je. Een fantastische combinatie en een goede manier om meer groenten toe te voegen aan je dag. Je kunt de lekker serveren als lunch, hoofdgerecht of zelfs als borrelhapje of snack!

Flammkuchen als vegetarische avondmaaltijd

De flammkuchen vind zijn oorsprong in de Elzas, een berggebied in Frankrijk en aangrenzend aan Duitsland. Deze platte hartige taart of ‘Elzas pizza’ kom je dan ook regelmatig tegen op de kaart en is lekker knapperig en heerlijk belegd met de meest uitlopende toppings. De bodem wordt altijd bestreken met creme fraiche, maar daarna kun je los met vlees, vis, groenten, zelfs fruit en nog meer kaas. Ik bedacht dan ook een gezonde(re) flammkuchen met rode biet en geitenkaas – een fantastische combinatie – en topte hem af met walnoten en honing. Ook deze is zeer geslaagd als flammkuchen recept!

Flammkuchendeeg

Je kunt uiteraard zelf aan de slag gaan met het maken van Flammkuchen deeg. Het lijkt immers een beetje op het maken van pizzadeeg en de ingrediënten heb je waarschijnlijk standaard al in huis. Maar je kunt ook prima een grote rol koelvers flammkuchen deeg uit de supermarkt gebruiken. De toppings hieronder voor Flammkuchen met rode biet en geitenkaas zijn in ieder geval voldoende voor een ‘plaatvullende’ flammkuchen. Wil je nog wat variatie recepten of gewoonweg meer inspiratie voor het maken van flammkuchen? Neem dan ook eens een kijkje bij dit recept met boerenkool en pompoen. Of ga voor een lekkere zoete combinatie met peer en honing. Wist je overigens dat je ook heel eenvoudig een flammkuchen van een tortilla wrap kunt maken?

Benieuwd naar de receptvideo van deze flammkuchen met rode biet? Je kunt de video hier bekijken.


Print

Recept: Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Check dan even dit recept voor Flammkuchen met rode biet en geitenkaas! Een fantastische combinatie en een goede manier om meer groenten toe te voegen aan je dag. Je kunt de lekker serveren als lunch, hoofdgerecht of zelfs als borrelhapje of snack!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale

  • 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol 260 gram uit de winkel)
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 grote pot Rode bieten schijfjes (bijv. Hak 355 gram)
  • 100 gram mini geitenkaas ‘Pearls’ (bijv. Bettine)
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 tl Provencaalse kruiden
  • 25 gram rucola kaas
  • Peper en zout
  • honing (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht).
  2. Giet vervolgens als eerste de pot met rode bieten schijfje af en laat goed uitlekken.
  3. Rol het flammkuchen deeg uit en plaats met het bakpapier op een bakplaat. Het zal echt je hele bakplaat vullen.
  4. Lepel de creme fraiche op het deeg en smeer goed uit met de bolle kant van de lepel. Verdeel hier de plakjes rode biet overheen. Verdeel de geitenkaas er overheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Bestrooi tot slot met de Provencaalse kruiden en verdeel de hazelnoten er over.
  5. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de flammkuchen in 15 minuten gaar.
  6. Tot slot verdeel je de rucola over de flammkuchen en top eventueel af met een beetje honing.

Notes

Dit recept is te serveren als hoofdgerecht voor 2 personen. Of als borrelhapje en snack voor 4 -8 personen.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor flammkuchen met rode biet en geitenkaas wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago