Voorgerechten

Flammkuchen met peer en geitenkaas

Zijn jullie ook zo dol op flammkuchen recepten? Deze dunne en krokante plaattaart is een favoriet op festivals en maak je inmiddels ook heel eenvoudig zelf klaar in eigen oven. Voor de variatie heb ik hier een semi-zoete flammkuchen met peer en geitenkaas voor je!

Flammkuchen variatie recept met peer en geitenkaas

De bekende hartige plaattaart uit de Elzas is een liefhebber van velen! Traditioneel gezien serveer je flammkuchen enkel met creme fraiche, spek en ui. Maar inmiddels zijn er heel veel verschillende variatie recepten voor te bedenken. Uiteraard kun je zelf aan de slag gaan met flammkuchen deeg maken. Of je gaat voor een kant-en-klare rol met deeg uit de supermarkt (te vinden in het koelvak bij de blikjes croissantdeeg). Top hem af met plakjes peer, geitenkaas, walnoten en honing en het feest is helemaal compleet! Ja deze tikkeltje zoete flammkuchen met peer en geitenkaas wil jij ook proeven.

Nog meer Flammkuchen recepten

In Betty’s Kitchen zijn wij ook groot fan van flammkuchen maken. Met kant- en klaar koelvers deeg of zelfgemaakt.. wat jij wilt! Eerder maakten we deze flammkuchen met spinazie. Maar deze krokante plaat met pompoen en boerenkool is ook een aanrader. De klassieke flammkuchen is echter met spek en ui en onze Nanda maakte daar een mooie variatie op. En wist je dat je zelfs supersnelle flammkuchen kunt maken van tortilla wraps? Als ‘toetje’ neem je dan natuurlijk nog een stukje flammkuchen met peer en geitenkaas. Enjoy!


Print

Recept: Flammkuchen met peer en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze dunne en krokante plaattaart is een favoriet op food festivals en maak je inmiddels ook heel eenvoudig zelf klaar in eigen oven. Voor de variatie heb ik hier een semi-zoete flammkuchen met peer , geitenkaas, walnoten en honing om van te smullen! Slinger die oven maar vast aan! 

Ingredients

Scale
  • 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol uit de winkel)
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 peren
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 40 gr walnoten
  • peper & zout
  • honing, naar wens

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hetelucht). Rol het flammkuchendeeg uit op een stuk bakpapier en bakplaat.
  2. Verdeel de crème fraîche met de bolle kant van een lepel over het deeg. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in dunne plakjes en verdeel deze over de flammkuchen.
  3. Verkruimel hier vervolgens de geitenkaas overheen en bestrooi met de tijmblaadjes. Tot slot hak je de walnoten fijn en strooi over de peren. Breng het geheel op smaak met een snufje peper en een beetje zout.
  4. Schuif de flammkuchen met peer voor 15 minuten in het midden van de oven. Druppel daarna honing naar wens over de flammkuchen en laat kort afkoelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze semi-zoete flammkuchen met peer en geitenkaas!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

4 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

5 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 week ago