Zijn jullie ook zo dol op flammkuchen recepten? Deze dunne en krokante plaattaart is een favoriet op festivals en maak je inmiddels ook heel eenvoudig zelf klaar in eigen oven. Voor de variatie heb ik hier een semi-zoete flammkuchen met peer en geitenkaas voor je!
De bekende hartige plaattaart uit de Elzas is een liefhebber van velen! Traditioneel gezien serveer je flammkuchen enkel met creme fraiche, spek en ui. Maar inmiddels zijn er heel veel verschillende variatie recepten voor te bedenken. Uiteraard kun je zelf aan de slag gaan met flammkuchen deeg maken. Of je gaat voor een kant-en-klare rol met deeg uit de supermarkt (te vinden in het koelvak bij de blikjes croissantdeeg). Top hem af met plakjes peer, geitenkaas, walnoten en honing en het feest is helemaal compleet! Ja deze tikkeltje zoete flammkuchen met peer en geitenkaas wil jij ook proeven.
In Betty’s Kitchen zijn wij ook groot fan van flammkuchen maken. Met kant- en klaar koelvers deeg of zelfgemaakt.. wat jij wilt! Eerder maakten we deze flammkuchen met spinazie. Maar deze krokante plaat met pompoen en boerenkool is ook een aanrader. De klassieke flammkuchen is echter met spek en ui en onze Nanda maakte daar een mooie variatie op. En wist je dat je zelfs supersnelle flammkuchen kunt maken van tortilla wraps? Als ‘toetje’ neem je dan natuurlijk nog een stukje flammkuchen met peer en geitenkaas. Enjoy!
Deze dunne en krokante plaattaart is een favoriet op food festivals en maak je inmiddels ook heel eenvoudig zelf klaar in eigen oven. Voor de variatie heb ik hier een semi-zoete flammkuchen met peer , geitenkaas, walnoten en honing om van te smullen! Slinger die oven maar vast aan!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze semi-zoete flammkuchen met peer en geitenkaas!
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…