Voorgerechten

4x Flammkuchen maken van wraps (video)

De ware festival gangers onder jullie kennen dit gerecht maar al te goed! Flammkuchen is een heerlijk gerecht om te delen! Maar wist je dat je ook eenvoudig flammkuchen kan maken van wraps? Check onderstaande video waarin in 4 flammkuchen variaties maak.

Vier het voorjaar met 4x flammkuchen recepten

Het is het jaar van het Corona virus, maar ook het jaar dat we de vele festivals zullen moeten overslaan. Gelukkig is thuisblijven geen nood, want uit eigen oven of barbecue tover je ook festival food op tafel! Van broodjes pulled pork van de barbecue, tot aan de bekende Duitse flammkuchen recepten. Wij gingen ook thuis aan de slag en maakte 4 variatie recepten zoals de klassieke flammkuchen met spekjes en ui, tot de vegetarisch dadels en (geiten)kaas! Je kunt echt alle kanten op en heerlijk genieten van flammkuchen recepten hier bij Betty’s Kitchen!

Tortilla wraps als basis voor je flammkuchen

Je kunt zelf flammkuchen deeg maken van bloem, water en gist. Maar je kunt tegenwoordig ook een rol koelvers flammkuchen deeg uit de supermarkt (bijv. Tante Fanny). Hou alleen rekening met rijstijd van het deeg. Dan zijn deze flammkuchen gemaakt van tortilla wraps toch heel snel en eenvoudig, want tortilla wraps hebben we tegenwoordig vrij standaard in de voorraadkast liggen. En zo zet je dus in een mum van tijd maar liefst 4x flammkuchen recepten met wraps op tafel!

Receptvideo: 4x Flammkuchen met wraps

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

4x Flammkuchen maken van wraps (video)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De ware festival gangers onder jullie kennen dit gerecht maar al te goed! Flammkuchen is een heerlijk gerecht om te delen! Maar wist je dat je ook eenvoudig flammkuchen kan maken van tortilla wraps? Check tevens de kookvideo waarin in 4 flammkuchen variaties maak.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 stuk 1x
  • Category: borrel
  • Cuisine: Duitse keuken

Ingredients

Scale
  • LARGE tortilla wraps,
  • 30 gram creme fraiche per wrap,
  • 50100 gram toppings per wrap, zie variaties bij ‘Notes’.

Instructions

  1. Verwarm je oven of barbecue voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Bekleed een ovenrooster met bakpapier (niet een bakplaat dus). Of verwarm de bbq vast voor. Heb je een pizzasteen in huis? Nog beter! Geen bakpapier verder benodigd dan 🙂
  3. Besmeer elke tortilla wrap met creme fraiche, dat is dus ca 2 eetlepels per wrap.
  4. Beleg vervolgens elke wrap met 50-100 gram toppings naar keuze, zie variaties bij ‘Notes’.
  5. Bak de flammkuchen af gedurende 10-15 minuten in de (pizza)oven of barbecue. Snijd daarna in punten met een pizzaroller en serveer direct!

Notes

Flammkuchen met spek en ui:

Verdeel 40 gram magere spekreepjes over de creme fraiche. Snijd een kleine (rode) ui in halve ringen en verdeel 1/4 deel over de wrap. Top af met een snuf gemalen peper.

Flammkuchen met zalm & asperges:

Snijd 4-5 (gare) witte asperges (uit pot) in de lengte doormidden en verdeel over de creme fraiche. Scheur 50 gram gerookte zalm in grove stukken en verdeel deze over de wrap. Breng op smaak met vers gemalen peper.

Flammkuchen met groenten (V):

Snijd een kleine rode ui in halve ringen en verdeel 1/4 deel over de creme fraiche. Halveer 3 cherrytomaten en verdeel over de wrap. Snijd 2-3 (gare) witte asperges (uit pot) in de lengte doormidden en verdeel over de wrap. Tot slot voeg je ook wat rucola toe. Varieer gerust met andere (beetgare) groente soorten!

Flammkuchen met vijgen & geitenkaas (V):

Verdeel 50 gram in plakjes gesneden geitenkaas over de creme fraiche. Snijd 2 kleine verse vijgen in parten en verdeel over de wrap. Besprenkel met balsamico creme om af te toppen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze vier flammkuchen met wraps wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • klinkt super lekker. mocht het weet wat beter zijn dan da ik dit recept zeker proberen!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago