Hoe je van een croissant een feestje maakt? Zo dus! Wat een heerlijk lunchgerecht zijn deze croissants met Griekse salade. Lekker voor als je wat extra aandacht aan je lunch wilt besteden of voor tijdens een feestelijke (weekend) brunch.

Lunchen met croissants met Griekse salade

Dit gerecht brengt mij weer even terug naar een reis naar het fijne Tel Aviv. Daar kun je echt je lol op wat betreft lekker eten en drinken. Zo was er een lunchtentje met allerlei variaties op een doodgewone croissant. Waaronder zo’n zelfde Griekse variant. Reken maar dat we hier regelmatig even naar binnen liepen! Speciaal voor iedereen die dit najaar de plannen voor een vakantie of citytrip naar de haaien ziet gaan: ga lekker genieten van je favorieten vakantie recepten! Deze croissants met Griekse salade maakte van de lunch een ultiem geniet momentje.

Nog meer recepten met croissants

Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt kant-en-klare croissants van de bakker om de hoek. We zijn sinds kort verhuisd en zo’n bakker in de buurt is wel erg makkelijk. Maar je kunt de croissants natuurlijk ook makkelijk zelf maken met croissantdeeg. Dan heb je alleen een wat langere bereidingstijd van dit recept. Op Betty’s Kitchen hebben we trouwens nog veel meer lekkere recepten met croissants. Bijvoorbeeld dit recept voor een croissant krans met aardbei en mascarpone, of deze speculoos croissants. Dan kun je die mooi de volgende keer gaan maken! 🙂


Print

Recept: Croissant met Grieke salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoe je van een croissant een feestje maakt? Zo dus! Wat een heerlijk lunchgerecht is deze croissant met Griekse salade. Lekker voor als je wat extra aandacht aan je lunch wilt besteden of voor tijdens een feestelijke (weekend) brunch.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minuten
  • Total Time: 1 hour 10 minutes
  • Yield: 2 personen / 4 croissants 1x
  • Category: Lunchgerecht
  • Cuisine: Griekse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 croissants
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 50 gram veldsla
  • +/- 10 zwarte olijven
  • 150 gram feta
  • 3 takjes verse selderij
  • 1 el. sesamzaadjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Indien je zelf de croissants maakt, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijziging.
  2. Halveer de croissants. Snij de tomaten in plakjes en de ui in dunne halve ringen. De olijven snij je fijn en verkruimel de feta. De selderij knip of snij je fijn.
  3. Beleg de onderkant van de croissants met de veldsla. Vervolgens verdeel je daar de plakjes tomaat overheen. Vermaal hier naar eigen smaak wat zout en peper overheen. Verdeel de feta over de tomaten, net als de olijven, selderij en rode ui.
  4. Bestrijk de bovenkant van de croissant met wat olijfolie. Strooi hier vervolgens de sesamzaadjes overheen. Leg de bovenkant op de salade en de croissants zijn klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissants met Griekse salade wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago