Print

Recept: Croissant met Grieke salade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoe je van een croissant een feestje maakt? Zo dus! Wat een heerlijk lunchgerecht is deze croissant met Griekse salade. Lekker voor als je wat extra aandacht aan je lunch wilt besteden of voor tijdens een feestelijke (weekend) brunch.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minuten
  • Total Time: 1 hour 10 minutes
  • Yield: 2 personen / 4 croissants 1x
  • Category: Lunchgerecht
  • Cuisine: Griekse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 croissants
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 50 gram veldsla
  • +/- 10 zwarte olijven
  • 150 gram feta
  • 3 takjes verse selderij
  • 1 el. sesamzaadjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Indien je zelf de croissants maakt, bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijziging. 
  2. Halveer de croissants. Snij de tomaten in plakjes en de ui in dunne halve ringen. De olijven snij je fijn en verkruimel de feta. De selderij knip of snij je fijn. 
  3. Beleg de onderkant van de croissants met de veldsla. Vervolgens verdeel je daar de plakjes tomaat overheen. Vermaal hier naar eigen smaak wat zout en peper overheen. Verdeel de feta over de tomaten, net als de olijven, selderij en rode ui. 
  4. Bestrijk de bovenkant van de croissant met wat olijfolie. Strooi hier vervolgens de sesamzaadjes overheen. Leg de bovenkant op de salade en de croissants zijn klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda