Vandaag heb ik een lekker ontbijtrecept op het menu staan! Het is een goed vullend chocoladebrood met zoete aardappel, hazelnoten en granaatappel pitjes. Naast ontbijt mag je hem natuurlijk ook lekker als tussendoortje eten!
Belofte maakt schuld! Onlangs gaf ik in dit gerecht met zoete aardappel al aan dat zoete aardappel ontzettend veelzijdig is en ik een lekker bakrecept in gedachten had ermee. Bij deze dus! Door de zoete aardappel toe te voegen in dit brood is het lekker voedzaam en vullend. En zowieso is ontbijten met zoete aardappel erg lekker en vullend.
Zoete aardappel is ontzettend veelzijdig is, en lekker smeuïg om te gebruiken in bakrecepten. Daarnaast is dit chocoladebrood met zoete aardappel een beetje semi-gezond eigenlijk. Wat ik daarmee bedoel? Nee, er zit geen boter in verwerkt en we voegen geen onnodige extra suiker toe. De chocolade brood wordt gezoet door de zoete smaken van banaan, zoete aardappel en vanille. Daarnaast is het brood dus ook nog eens glutenvrij en past prima in een gezonde(re) levensstijl. Check hier nog veel meer lekkere ontbijt en lunch recepten met zoete aardappel!
Een heerlijk gezond chocoladebrood met zoete aardappel, banaan en chocolade.
Toppings:
Benodigdheden:
Eet smakelijk.
Bewaartip: Je kunt het chocoladebrood met zoete aardappel in plakken snijden en in de vriezer bewaren. Als je hem dus lekker in het weekend maakt heb je doordeweeks geen omkijken naar je ontbijt of een lekker tussendoortje!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
hoe groot is cakevorm dan?
Hi Yvonne,
Bij cakevormen gaan wij altijd uit van de standaard maat: 22 cm
zie ook: https://bettyskitchen.nl/cakebeslag-maken/
Kan ik de amandelmeel vervangen voor speltmeel??
Jazeker! De consistentie zal wel iets anders worden, maar ik geloof dat dit ook heel goed gaat smaken :-)
Top recept! heb zelf al geëxperimenteerd met gedroogde mango i.p.v. hazelnoten en ook dat is een aanrader.
Bedankt voor het delen!!
Hij was lekker hoor!
Alleen beetje gevaarlijk om dit recept gezond en suikervrij te noemen haha. Je voegt wel vanillesuiker toe namelijk en de zoete aardappel en banaan leveren ook suikers natuurlijk. Maar het is wel een stuk minder ongezond dan een gebruikelijk cake recept dus dank jr voor het delen ervan. Hij was lekker (: