Vandaag heb ik een lekker ontbijtrecept op het menu staan! Het is een goed vullend chocoladebrood met zoete aardappel, hazelnoten en granaatappel pitjes. Naast ontbijt mag je hem natuurlijk ook lekker als tussendoortje eten!
Belofte maakt schuld! Onlangs gaf ik in dit gerecht met zoete aardappel al aan dat zoete aardappel ontzettend veelzijdig is en ik een lekker bakrecept in gedachten had ermee. Bij deze dus! Door de zoete aardappel toe te voegen in dit brood is het lekker voedzaam en vullend. En zowieso is ontbijten met zoete aardappel erg lekker en vullend.
Zoete aardappel is ontzettend veelzijdig is, en lekker smeuïg om te gebruiken in bakrecepten. Daarnaast is dit chocoladebrood met zoete aardappel een beetje semi-gezond eigenlijk. Wat ik daarmee bedoel? Nee, er zit geen boter in verwerkt en we voegen geen onnodige extra suiker toe. De chocolade brood wordt gezoet door de zoete smaken van banaan, zoete aardappel en vanille. Daarnaast is het brood dus ook nog eens glutenvrij en past prima in een gezonde(re) levensstijl. Check hier nog veel meer lekkere ontbijt en lunch recepten met zoete aardappel!
Een heerlijk gezond chocoladebrood met zoete aardappel, banaan en chocolade.
Toppings:
Benodigdheden:
Eet smakelijk.
Bewaartip: Je kunt het chocoladebrood met zoete aardappel in plakken snijden en in de vriezer bewaren. Als je hem dus lekker in het weekend maakt heb je doordeweeks geen omkijken naar je ontbijt of een lekker tussendoortje!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
hoe groot is cakevorm dan?
Hi Yvonne,
Bij cakevormen gaan wij altijd uit van de standaard maat: 22 cm
zie ook: https://bettyskitchen.nl/cakebeslag-maken/
Kan ik de amandelmeel vervangen voor speltmeel??
Jazeker! De consistentie zal wel iets anders worden, maar ik geloof dat dit ook heel goed gaat smaken :-)
Top recept! heb zelf al geëxperimenteerd met gedroogde mango i.p.v. hazelnoten en ook dat is een aanrader.
Bedankt voor het delen!!
Hij was lekker hoor!
Alleen beetje gevaarlijk om dit recept gezond en suikervrij te noemen haha. Je voegt wel vanillesuiker toe namelijk en de zoete aardappel en banaan leveren ook suikers natuurlijk. Maar het is wel een stuk minder ongezond dan een gebruikelijk cake recept dus dank jr voor het delen ervan. Hij was lekker (: