Dit is alweer het laatste recept uit de smoothie bowl serie! En dus sluiten wij af met een gezonde guilty pleasure: een carrotcake smoothie bowl met havermout en wortelsap! Het is een heerlijke smeuige carrotcake smoothie bowl geworden met een lekkere bite van havermout. Heerlijk vullend en tegelijkertijd heel gezond!

Carrotcake smoothie bowl met wortel en walnoten

Afgelopen maand zag je natuurlijk al heel veel verschillende smoothie bowl recpeten voorbij komen op de site, maar deze carrotcake-smoothie bowl is er ook eentje om verliefd op te worden. Hij vergt alleen iets meer voorbereiden als de anderen. Het wortelsap vries je namelijk alvast een avond van tevoren in. Dit gaat het makkelijkst in een ijsblokjes vorm, in je vriezer. Maar dat staat wel garant voor een klein feestje op de vroege morgen 🙂

Vitamientjes voor de oogjes & de huid.

Men zegt natuurlijk niet niet voor niets dat worteltjes heel goed zijn voor de ogen. De aanwezige vitamine A (en daarbij ook Betacaroteen) helpt bij het aanmaken van cellen en herstellen van je huid. Dit komt niet alleen je handen en voeten ten goede (het werkt namelijk tegen kloofjes, ruwe en droge plekken. Maar dagelijks een kleine portie Vitamine A zorgt er ook voor dat je, met name in het donker, goed kunt zien. Daarnaast helpen de aanwezige vitamine B1, B2 en B6  voor een goed immuunsysteem en zenuwstelsel. En heeft het ook een gunstige invloed op je hormoon huishouding en ondersteunt je spijsvertering. Zet deze carrotcake smoothiebowl dus lekker regelmatig op het menu!


Print

Recept: Carrotcake-Smoothie Bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze carrotcake smoothie bowl met havermout en wortelsap is een echte guilty pleasure Het is een heerlijke smeuige smoothiebowl geworden met een lekkere bite van havermout. Heerlijk vullend en tegelijkertijd heel gezond! Let op! Het wortelsap kun je kant-en-klaar kopen maar dient wel 1 avond van tevoren ingevroren te worden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 150 ml wortelsap, in bevroren deelblokjes
  • 1 bevroren banaan
  • 3 eetlepels havermout
  • 3 medjool dadels, ontpit
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje kaneel
  • 150 ml (amandel)yoghurt

Goede toppings zijn:  Gemalen lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, stukjes dadels, plakjes banaan, walnoten of pecannoten.

Instructions

  1. Voeg de blokjes wortelsap, banaan, havermout dadels, vanille en kaneel in een blender en maal tot een grove maar dikke, romige smoothie. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie te gebruiken bij bevroren producten.
  2. Roer de yoghurt door de Carrotcake smoothie bowl, of ‘pulse’ deze heel kort in de blender er door. Schep de smoothie in een kom serveer direct. Garneer eventueel deze smoothie bowl met een extra schep yoghurt, wat fijngehakte dadels en walnoten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago