Travel

VLOG: Beach Food Festival op Texel

Afgelopen zomer vond de eerste editie plaats van het Beach Food Festival op Texel! Samen met een aantal Foodie Friends was ik hierbij aanwezig en heb ik een weekend lang genoten van ons prachtige eiland Texel.

Vorig jaar verbleven wij al een lang weekend in het gezellige De Koog, een kilometerslange zandstrand en uitgaansgebied, maar dit jaar verkastte wij naar de rustige en pittoreske haven van Oudeschild. Dat meer bekend staat om de vissersvaarders en het fantastische visrestaurant ‘T Pakuus. En nu dus ook het Beach Food Festival!

Island Vibes

Texel is echt de place to be, voor je weekend mini-break dichtbij huis. Het eiland heeft de meeste zonuren van heel Nederland en na 20 minuten op de veerboot, heb je al het gevoel er echt even helemaal uit te zijn. Op dit eiland zijn de mensen super vrolijk, kent men geen tijd en zit je haar vanzelf fantastisch, door het ‘zout’  in de lucht.  Je kunt er lekker aanmeren met je bootje, op fietsvakantie gaan, en bovenal lekker uit eten! Het is zo dicht bij huis, maar ik kom altijd compleet herboren terug van een weekend op Texel.

Vorig jaar waren wij in De Koog (aan de westkant van het eiland) , speciaal voor Texel Culinair. Dit jaar zaten wij in Oudeschild (oostkant van het eiland) . Het is een compleet andere kant van Texel, en het geeft maar aan dat je aan 1 weekend Texel niet genoeg hebt.   En in Oudeschild werd dit jaar voor het eerst het Beach Food Festival gehouden.

Klik hier als je de video niet kunt zien.

 

Extra Informatie:

  • Het volgende Beach Food Festival (#BFF) wordt gehouden op vrijdag 28 & zaterdag 29 juli 2017.
  • De toegang is gratis en je kunt gewoon met cash of pin betalen.
  • Op Texel is men zeer trots op alles uit eigen buurt. Je zult daarom ook biologische ingredienten en foodtrucks van eigen bodem tegenkomen.
  • Aanraders zijn Texels Bier: Skuumkoppe van de tap of de Texelsche TX Gin-Tonic.
  • Huur een fiets bij BETS Fietsenverhuur in Oudeschild. Wil je het hele eiland rond, dan adviseren wij een elektrische fiets.

Vis eten op Texel

Het meest bekende restaurant van Texel is toch wel Visrestaurant ‘t Pakhuus . Niets voor niets werden zij vorig jaar de grote winnaar op Texel Culinair, en het restaurant is tevens gelegen in Oudeschild. De haven van Oudeschild staat sowiezo bekend om de vele vissersboten die de noordzee afvaren voor o.a. schol en tong. En wil je meer over de noordzee en de visserij te weten komen, breng dan ook een bezoek aan de Oude Vismarkt in Oudeschild. Niet alleen een interactief museum, maar ook de plek om verse, gerookte en gebakken vis te kopen. Zij leveren ook niet voor niets aan veel restaurants op het eiland.

B&B in Oudeschild

En als je dan in het pittoreske Oudeschild wilt verblijven, dan heb ik tot slot nog een geweldige B&B voor je. Bij Pastorie Marie verblijf je in een van de vier themakamers met mini-koelkast en een eigen deluxe badkamer. Je bent hier te gast bij Co & Marijke, die er werkelijk alles aan doen om je een tweede thuis te geven. Je slaapt hier op een Texels schapenvachtje, waardoor je echt niet meer je bed uit wilt komen. En s’ochtends wachten zij je weer op voor een uitgebreid ontbijt in de eetkamer van de Pastorie. Handig om te weten: Bets Fietsenverhuur is slechts 10 minuten wandelen.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met weer een tof foodevent op onze eilanden. Zijn jullie zelf wel eens op Texel geweest?

Groetjes,
Betty

TIP: Wil je als eerst mijn nieuwe filmpjes zien, abonneer je dan op mijn YouTube kanaal!

Voor deze review was ik uitgenodigd door Beach Food Festival & VVV Texel, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago