Persoonlijk

Fotodagboek Augustus 2016

Ik hou van de zomer! Want als het mooi weer is kun je er lekker op uit trekken en tijd spenderen met vrienden en familie. Kijk mee wat er allemaal achter de schermen gebeurde afgelopen maand. En ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben in Augustus.

Gin Tour in Schiedam

Ik maak er geen geheim van, dat ik een grote Gin-Tonic liefhebber ben! En ik ben dan ook een trotse Nederlandse, omdat de beste gin soorten gewoonweg uit ons eigen landje komen. Uit Schiedam wel te verstaan.Begin deze maand was ik dan ook op GIN Tour door de stad Schiedam en je kunt hier alles uitgebreid teruglezen over de diverse GIN tours in Schiedam. Echt een aanrader voor een dagje uit in eigen land!


Deliveroo in het Park

Afgelopen jaar maakte bezorgservice Deliveroo zijn intrede in Utrecht, en dat betekent dat mijn favoriete restaurants nu ook aan huis leveren. Ik heb het niet over de standaard pizzeria’s, maar echte gerechten die ook in diverse Utrechtse restaurants geserveerd worden. En aangezien Deliveroo nu ook in de 3 grootste parken van Utrecht levert, besloten wij om deze parkservice zelf te testen. Middenin het Griftpark hebben wij heerlijk genoten van een indische rijsttafel. Wel even zelf (wegwerp)bordjes en bestek meenemen. Fijne service tot op de grasspriet dus! Check hier overigens een lijstje met mijn favo take-away restaurants in Utrecht.


Verjaardag Dylan

Mijn man werd afgelopen maand maar liefst 30 jaartjes oud! En dat werd groots gevierd met BBQ & Prosecco. Tja wij hadden nog behoorlijk wat flessen over van ons huwelijksfeest, dus besloten die maar meteen een beetje op te maken. Dylan helemaal in zijn nopjes met de barbecue en ging natuurlijk aan de slag met heerlijke BBQ recepten die inmiddels ook al op deze site staan. En de prosecco is tot en met de laatste druppel opgegaan. A Party Well Done!


Ontbijten bij Jozef

De volgende morgen moesten wij natuurlijk van een kleine kater af. En omdat het schitterend weer was, zijn wij op de fiets gesprongen voor een ontbijtjes op de Mariaplaats in Utrecht. Hier vind je namelijk Jozef, met een heerlijke terras onder de bomen op het plein. Lekker rustig bijkomen van ons feestje en genieten van Eggs Bennedict en een croissant. Niet voor niets heb ik Jozef toegevoegd aan mijn lijst met favo ontbijt adressen in Utrecht.


Diner in de WT

Maar naast onze BBQ party, had ik natuurlijk ook nog een verrassing voor de jarige job in petto. Ik heb er slechts 3 maanden voor op de wachtlijst moeten staan: Dineren op 10 hoog in een watertoren in Utrecht. Dylan vond het fantastisch en heeft heerlijk genoten. Niet alleen het uitzicht en de zonsondergang was prachtig, maar het eten was ook fantastisch. Uiteraard heb ik ook een uitgebreide Restaurant Review over de WT Urban  Cafe & Kitchen geschreven, dus neem gerust een kijkje naar wat je allemaal hier geserveerd krijgt!


In de Calve fabriek

Daarnaast was ik afgelopen maand ook een dagje te gast in de Calve Pindakaas fabriek in Rotterdam. Hier kreeg ik een kijkje in de keuken en was ik bij het bereidingsprocess van dit heerlijke hartige broodbelegd/lepelbeleg. Uiteraard betekent dat, dat ik ook naar huis ging met de nodige potten pindakaas, waaronder mijn zelfbereide pindakaas! Check dan ook dit recept voor suikervrij, lactosevrije en eivrije pindakaastaart met chocolade ! Je leest hier trouwens ook meer over mijn bezoek aan de fabriek van Calve.


Burgers bij Ellis

There is a new kid in Town! Aan een van onze drukste terras pleinen in Utrecht vind je nu namelijk Ellis Gourmet Burgers (Neude 31). Hier zijn de hamburgers alles behalve standaard en kun je er ook verschillende salades of bijgerechten bij bestellen. Tijdens een zomerse avond was het goed vertoeven bij Ellis en genoot ik van een overheerlijke zalmburger en corn on the cob. Dus nu hebben jullie ook weer een excuus om naar de Neude toe te gaan. Check hier nog veel meer lekkere plekken om burgers te eten in Utrecht.


Amersfoort Tour

Op slechts 20 minuutjes van Utrecht, vind je de stad Amersfoort. Een prachtige stad met een historisch stadscentrum, waar je heerlijk kunt wandelen, shoppen en eten. Maar net buiten de stadsring vind je een nog onontdekt stukje van de stad, grenzend aan het Eemplein. Ik ben in de Nieuwe Stad van Amerfsoort een kijkje wezen nemen en alvast voor wezen proeven, zodat ik jullie hier binnenkort nog veel meer over kan vertellen. Lees hier mijn cityguide met tal van leuke plekjes in de buurt van het Eemplein in Amersfoort. Twee dagen laten schoof ik in deze buurt ook weer aan voor een lunch bij Restaurant de Saffraan, en dat was ook weer zo fijn.


#bettysdetoxweken

En ondertussen ben ik de afgelopen week ook begonnen met mijn jaarlijkse 28 dagen detox! Dus dat betekent dat er binennkort weer een rits met gezonde recepten geplaatst gaan worden. En wie weet helpt het jullie ook meteen om van een beetje vakantiekilo’s af te komen. Ik merk zelf al resultaat en hou dit netjes bij in een detox dagboek. Dan hebben jullie er ook nog wat aan 🙂

Maak er een mooie dag van en tot de volgende update!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

1 dag ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

2 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

3 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

4 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago