Voorgerechten

Camembert in brood plank (video)

Tijdens deze zomerse dagen wil je waarschijnlijk niet al te lang in de keuken staan. Snap ik helemaal hoor! Dus voor de zomeravond borrel maak je dan snel en eenvoudig deze Franse camembert in brood plank. Dat wordt genieten!

Een camembert in brood plank maken

Laatst was ik borrelen met vrienden en kreeg een heerlijk camembert kaasje van onder de grill voorgeschoteld. Glaasje wijn erbij en vervolgens lekker dippen met brood, groente en fruit! En zo ontstond een idee om eens camembert in brood te maken. Een complete borrelplank, met alles erop en eraan. Maar deze camembert in brood staat ook nog eens super feestelijk tijdens een (buiten)feestje. Wist je dat je ook toppings kunt toevoegen aan de camembert voordat je deze de oven in schuift? Daar vertel ik je in dit artikel graag meer over! Check de makkelijke kookvideo hieronder en zet hem ook dit weekend op tafel!


Kookvideo Camembert in brood plank:

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Nog meer lekkere borrelhapjes met kaas

Kun jij geen genoegen krijgen van deze camembert in broodplank? Dan wil je dit borrelbrood met salami en kaas vast ook wel eens proberen. En wat dacht je van deze superzachte pizza rolls met parmaham en mozzarella? Oefff, dat klinkt wel heel lekker allemaal! Ken je tevens ook nog die bladerdeeg pasteibakjes? Daar maak je heel eenvoudig brie taartjes met vijgen mee. Geniet dus heerlijk van nog meer lekkere borrelhapjes met kaas! En wist je dat je een camembert ook in bladerdeeg kunt inpakken voor een heerlijk herfstige borrelhap?


Print

Recept: Camembert in brood plank recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens deze zomerse dagen wil je waarschijnlijk niet al te lang in de keuken staan. Snap ik helemaal hoor! Dus voor de zomeravond borrel maak je dan snel en eenvoudig deze Franse camembert in brood plank. Dat wordt genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 groot boerenbrood, ongesneden *
  • 1 rond camembert kaasje
  • 1 rode paprika
  • klein trosje (blauwe) druiven
  • klein handje ongezouten noten melange
  • halve komkommer, in reepjes
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • snufje gemalen peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel (gedroogde) italiaanse kruiden

(* check wel even of je brood minstens to breed is als de camembert.)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de olie en Italiaanse kruiden in een steelpannetje en verwarm deze kort om de kruiden in de olie te laten trekken.
  3. Kerf het brood in, om hier de vorm van de camembert in de passen. Pluk het rondje uit, maar gooi het brood niet weg: die kun je mee afbakken in de oven en meeserveren bij de camembert in brood plank.
  4. Stop de camembert in het brood en snijd de uiteinden horizontaal en vertikaal in met een mes, alsof je ‘plukbrood’ wilt maken. Kwast vervolgens het brood in met de kruidenolie en schuif in de oven om 20 minuten te bakken.
  5. Haal de camembert in brood uit de oven en serveer op een grote plank of bord. Druppel de balsamico over de gesmolten camembert en breng op smaak met een snuf peper. Verdeel de paprika, noten, druiven, komkommer rondom het brood en serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze camembert in brood plank wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

4 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

5 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 week ago