Hebben jullie wel eens gedacht aan fruit te combineren met je diner? Zo maakte ik bijvoorbeeld deze bulgur salade met aardbeien en watermeloen! Breng hiermee de zomer in huis en het is heerlijk fris op een zwoele zomeravond.

Bulgur salade met aardbeien maken.

Dat fruitig en hartig heel goed samen kunnen gaan lieten we op Betty’s Kitchen eerder ook al zien. Naast dit recept voor bulgur salade met aardbeien, maakten wij bijvoorbeeld ook deze Parelcouscous salade met pistachenootjes en sinaasappel of deze (niet vega) Kip curry met grapefruit, komkommer en paddestoelen. Heerlijk combinaties van zoet fruit en hartige smaken met elkaar!

Watermeloen pitten verwijderen.

Wist je trouwens dat de pitten van een watermeloen heel erg gezond zijn? Ze zitten namelijk vol eiwitten, vitamines en mineralen. Ik ben zo iemand die dus al die pitjes uit de meloen peutert voordat ik er een hap van neem. Dus beslis zelf om watermeloen pitte verwijderen of laten zitten in dit recept voor bulgur salade met aardbeien en watermeloen.

Over watermeloen gesproken… Betty heeft onlangs dit heerlijk experiment gedeeld: Smoked watermelon ham recept! Heb je die al gezien? Echt een aanrader, ik kan niet wachten om het recept eens uit te proberen!


Print

Bulgur salade met aardbeien en watermeloen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hebben jullie wel eens gedacht aan fruit te combineren met je diner? Zo maakte ik bijvoorbeeld deze bulgur salade met aardbeien en watermeloen! Breng hiermee de zomer in huis en het is heerlijk fris op een zwoele zomeravond.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente

Ingredients

Scale
  • 150 gram bulgur
  • 50 gram rauwe, ongezouten walnoten
  • ¼ watermeloen
  • 150 gram aardbeien
  • 75 gram feta
  • 2 takjes verse munt
  • Handje tuinkers
  • Peper en zout
  • 1 el. olijfolie

Instructions

  1. Breng 400 ml. water met wat zout aan de kook voor de bulgur. Kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet af en roer de olijfolie erdoorheen samen met wat peper en zout naar wens. Zet nog even apart.
  2. Verkruimel ondertussen de walnoten in kleine stukjes. Rooster in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de nootjes niet aanbranden. Zodra de nootjes lichtbruin beginnen te kleuren zet je het vuur uit.
  3. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in kleine blokjes. Verwijder eventueel de pitjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Halveer ze. Ook snij je de feta in kleine blokjes.
  4. Schep de bulgur, aardbeien, walnoten, watermeloen en feta door elkaar in een ruime kom. Serveer de bulgur salade met aardbeien met de verknipte, verse muntblaadjes en tuinkers eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Naast diner is deze bulgur salade met aardbeien ook een heerlijk, alternatief lunchgerecht. Maak dan ook wat extra om goed afgedekt nog 1-2 dagen in de koelkast te bewaren en nog eens op te dienen!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago