Cake recepten

Brownies met marshmallows en blauwe bessen

Iets te vieren? Maak dan deze overheerlijke marshmallow browies! Met Betty’s Kitchen hebben wij vandaag dubbel feest! Het is namelijk 1 jaar geleden dat mijn allereerste blog online ging en ik dus vaste blogger werd voor Betty’s Kitchen! Maar dit recept voor brownies met marshmallows en blauwe bessen is tevens de 1000ste blogpost die live is gegaan op deze website! 

Aangezien wij vandaag dus een dubbel feestje vieren bedacht ik ook een lekker dubbellaags recept voor jullie! Maar wat een heerlijk jaar heb ik hier achter de rug! Niet alleen mooi omdat ik voor Betty’s Kitchen mocht schrijven, maar ook door al het lekkers dat in het afgelopen jaar in mijn keukentje is ontstaan. En deze brownies met marshmallows en blauwe bessen is zeker een recept dat je eens een keertje geproefd moet hebben! Je kunt ze haast S’ Mores brownies gaan noemen!

Bosbessen brownie guilty pleasure

Waar ik normaal streef naar een 80/20 principe (gezond/ongezond), bij mijn recepten, is dit een dikke 100% ongezonde maar oh zo lekkere creatie geworden. Deze brownies met blauwe bessen en marshmallow topping zijn een ware guilty pleasure. Ik heb het er even goed van genomen om dit mooie jubileum te vieren!


Print

Recept: Brownies met marshmallows en blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Iets te vieren? Maak dan deze overheerlijke marshmallow browies! Met Betty’s Kitchen hebben wij vandaag dubbel feest dus dan maak je ook een dubbellaags bakrecept klaar! Want deze smeuige brownies met marshmallows topping en blauwe bessen moet je zeker een keertje geproefd hebben! Je kunt ze haast ‘s Mores brownies noemen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Cake recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gr pure chocolade (70% cacao)
  • 180 gr roomboter
  • 3 eieren
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 75 gr ruwe rietsuiker
  • snufje zout
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel *
  • 150 gr blauwe bessen
  • 40 gr ongezouten, ongebrande walnoten
  • 175 gr marshmallows

(*Geen zelfrijzend bakmeel in huis? Meng dan 100 gr bloem + 1 tl bakpoeder)

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de brownievorm alvast in met boter of bakspray. Knip een overhangend stuk bakpapier op maat en bekleed hier de binnenkant en twee opstaande randen mee. Voor de twee overige wanden knip je een extra stuk bakpapier op maat.
  2. De chocolade en roomboter verwarm je au bain-marie. Zet daarvoor een pannetje met een klein laagje water op laag vuur. Hang hierin een kom die het water niet raakt en goed blijft hangen. Breek de chocola in stukjes en snij de roomboter in blokjes. Verwarm ze samen in de kom totdat het een vloeibaar mengsel is. Laat daarna ca 10 minuten afkoelen.
  3. Stop de eieren, suiker en zout in de mengkom van de mixer en klop dit gedurende 2-3 minuten op medium hoge snelheid. Giet het chocolademengsel er in een dun straaltje bij. Niet teveel in een keer want dan kunnen de eieren gaan stollen.
  4. Zet daarna de machine op lage stand en voeg het bloem toe. Blijf mixen tot je een egaal beslag hebt en zet daarna de mixer uit.
  5. Breek de walnoten boven het beslag en voeg ook de blauwe bessen toe. Roer beide voorzichtig met een spatel of lepel door het beslag. Schep het beslag vervolgens in de vorm en verdeel het zo veel mogelijk over de bodem. Zet de vorm voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Na de 25 minuten haal je de brownie uit de oven en zet je de oven op de bovengrill stand. Knip alle marshmallows door en verdeel over de bovenkant van de brownies en zet de vorm weer in de oven. Grill de marshmallows ongeveer 3 minuten in de oven. Hou dit goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
  7. Haal de vorm vervolgens uit de oven en laat afkoelen voordat je de brownie in stukken snijdt. Je zult merken dat dit een kleine uitdaging is want de marshmallows plakken lekker aan je mes.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Serveertip: deze brownies met blauwe bessen zijn het lekkerst als je ze meteen serveert, dan zijn de marshmallows ook nog lekker zacht en gesmolten. Maar als niet alle stukjes op zijn kun je ze prima nog een dagje (goed afgesloten) bewaren in de koelkast. Dit gerecht blijft een feestje…:) 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze brownies met marshmallows topping en blauwe bessen wilt gaat maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Altijd een rede voor een feestje met zoiets als brownie met marshmallowtopping, gefeliciteerd met het dubbele o zo lekkere feestje.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago