Events

Doe mee met het Nationaal Integratie diner op 12 oktober!

Volgende week donderdag 12 oktober 2017 vindt de zevende editie plaats van het Nationaal Integratiediner  plaats. Dit smakelijke initiatief is in het leven geroepen om zoveel mogelijk mensen met verschillende roots met elkaar te verbinden.

Nederland is inmiddels een ware smeltkroes van meer dan 100 nationaliteiten. En hoe leuk is het dan om dat te vieren aan tafel, waarbij we kennismaken en kunnen proeven van de diverse culturen. 

Wat is het Nationaal Integratiediner?

In 2011 is schoonmaakorganisatie Asito het initiatief gestart, met maar liefst 650 mensen. Inmiddels vieren ruim 20.000 mensen, op 300 locaties in Nederland, het Nationaal Integratiediner. En kun je nu zelfs aanschuiven voor een ontbijt of lunch. Doe ook mee en ga gesprekken aan met mensen van verschillende achtergronden, kom wat meer de weten over je medemens en zijn of haar verhaal en (eet)cultuur.

 

Waarom ik mee doe

De meeste mensen weten waarschijnlijk niet dat ik zelf officieel maar half Nederlands ben. Mijn moeder komt namelijk uit Bosnië, maar woont inmiddels al heel wat jaartjes in Nederland. Ook al zijn wij thuis tweetalig opgevoed en kregen wij ‘Joegoslavisch’ eten er met de paplepel ingegoten.Wij vieren ook kerst en eten stamppot met rookworst in de winter. Zitten in een kringetje op verjaardagen en eten het liefst stipt om 18.00 uur. Goed geïntegreerd dus. Maar toch delen wij een passie voor andere culturen en eetgewoontes. Zowel met de Bosnische als de Nederlandse tak van de familie. Eten verbind nou eenmaal mensen van alle achtergronden en daarom doe ik dit jaar ook mee met het Nationale Integratiediner!  Doe jij ook mee?

Meedoen aan Nationaal Integratiediner 2017

Je kunt jezelf, met bijvoorbeeld familie en vrienden, aanmelden en dan aansluiten bij een ontbijt, lunch of diner bij jou in de buurt. Maar heb jij een locatie, restaurant of werkvloer tot je beschikking? Organiseer dan je eigen Nationaal Integratiediner 2017. Nodig collega’s, klanten, buren etc uit en laat iedereen een lekker gerecht meenemen. Meld je nu aan op www.nationaalintegratiediner.nl.

Schuif ook aan!

Dit jaar slaat initiatiefnemer Asito de handen ineen met Dirk van den Broek voor een nog meer landelijke dekking. Maar daarnaast zijn er nog heel veel andere organisaties die mee doen en ik nodig je dan ook van harte uit om zelf deel te nemen aan een tolerante en multiculturele samenleving!

Dit artikel betreft een samenwerking met Nationaal Integratiediner en Dirk van den Broek.

(Bron foto’s: Lange eettafel gedekt, gezelligheid aan tafel)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago