Bakrecepten

Bonbons met rode peper (Brandende Liefde)

Zoals de meeste vrouwen, ben ik dol op chocolade! Deze bonbons met rode peper hebben een fudgeachtige bite en zijn natuurlijk bedoeld om mijn ‘Valentijn’ in vuur en vlam te zetten!

Een website cadeau gekregen voor Valentijn

Wat is dit spannend! Mijn allereerste recept op deze site! Vandaag heb ik namelijk een website cadeau gekregen voor Valentijn. Dylan vond dat ik mijn beste recepten maar moest gaan bundelen en opslaan op de digitale manier. En omdat het vandaag Valentijnsdag is, ging ik aan de slag met deze bonbons met rode peper voor Dylan. Ik heb besloten om ze ‘Brandende Liefde’ te noemen. En het wordt meteen het eerste recept op dit online receptenboek van mij.

Want wist je dat chilipepers ook lustopwekkend kunnen zijn? En dan heb ik het nog niet eens over wat chocolade met je doet… Dus schroom niet om dit als toetje op tafel te zetten tijdens een romantische avond. Check hier nog veel meer recepten voor Valentijnsdag!

Je kunt deze bonbons met rode peper nog het beste vergelijken met kleine blokjes chocolade fudge. Maar dan met een pittige peper smaak. Ik heb overigens alleen het ‘rode’  vruchtvlees van de rode peper gebruikt en het steeltje en zaadjes weggegooid.


Print

Bonbons met rode peper (Brandende Liefde)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 10 minutes
  • Total Time: 5 hours 10 minutes
  • Yield: 30 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 + 100 gram pure chocolade,
  • 5 eetlepels slagroom,
  • 100 gram roomboter,
  • 2 eetlepels Amaretto of  Tia Maria likeur,
  • 1 theelepel gemalen peper,
  • 1 eetlepel rode peper (heel fijn gesneden).

 

Instructions

  1. Bekleed een kleine vierkante vorm (max. 25cm breed) met bakpapier.  Breek chocolade in stukjes.  Verwarm 500 gram chocolade + de slagroom au-bain marie.
  2. Snijd de boter in stukjes en roer ze door de warme chocolade massa tot een glad geheel. Laat de massa niet te heet worden.  Meng de likeur, gemalen peper en rode pepers door de chocolade.
  3. Schep de chocolade in de vorm en laat door en door afkoelen en opstijven.  Stort de stijve chocolade massa op een snijplank en snijd in blokjes.
  4. Verwarm de overgebleven 100 gram chocolade au-bain-marie, en doop één kant van de blokjes in de gesmolten chocolade. Laat daarna deze bonbons met rode peper goed opdrogen.

Fijne Valentijnsdag!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Iris, ze zijn heerlijk! En de pepers geven ook een verrassende kick! Ik heb me echt moeten inhouden om niet te snoepen tijdens het afkoelen, Maar zo nu en dan verdwenen er toch wat blokjes bij het in chocolade dopen.

  • Ik vind die pure chocolade van Lindt met chilipeper ook zo heerlijk. Deze bonbons deden mij hieraan denken. Ik heb even op jouw blog gekeken, erg lekkere recepten.

    • Dank je wel, en ja Lindt heeft echt heerlijke chocolade: ik heb laatst doosjes en zakje meegenomen van een vliegveld: de helft was al op voor ik geland was :-)

  • Wat een mooi begin was dat, het is een loeilekkere combinatie, succes verzekerd.
    Heb je ook al eens chocolade (cacao) in een stoof gerecht gemaakt? smullen

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago