Cake recepten

Blondies met roze chocolade (video)

Volgende week is het zover: tijd om je geliefde eens flink in het zonnetje te zetten! En met deze blondies met roze chocolade steel je werkelijk ieders hart!

Wat zijn blondies?

Deze decadente cakejes\koeken hebben nog het meeste weg van brownies! Het enkele grote verschil is dat blondies gemaakt worden zonder chocolade. Daarom zijn ze ook zo licht van kleur. En speciaal voor Valentijnsdag maken we er een ‘roze’ variante van met Ruby chocolade. Check vooral ook even de Youtube recept video onderaan het recept en uiteraard ook onze andere recepten voor Valentijnsdag!

Valentijnsdag Blondies met roze chocolade

Het basisrecept voor de blondies is afkomstig van de website van Laura’s Bakery. Je krijgt hier echt heerlijke smeuïge blondies van. Maar speciaal voor Valentijnsdag geef ik er een roze twist aan met Ruby roze chocolade, macadamianoten en kersen. Maar je kunt uiteraard deze valentijnsdag blondies met roze chocolade ook met aardbeien of frambozen maken. Je krijgt er in ieder geval een heel decadent ‘roze’ hapje van om je geliefde voor te schotelen, met single vriendinnen te delen, of om gewoon lekker jezelf te verwennen.

Nog meer Valentijnsdag recepten

De Ruby roze chocolade heeft een heerlijke bessen-achtige nasmaak en is eigenlijk wel voor elk moment geschikt. Zo kun je deze Valentijnsdag blondies met roze chocolade ook serveren als kraamhapje, gewoon voor bij de koffie of zelfs op je verjaardag. Check hier in ieder geval nog meer overheerlijke recepten voor Valentijnsdag. En op mijn Pinterest board voor Valentijn vind je nog veel meer leuke (knutsel) ideen voor deze amoureuze dag! Veel plezier in ieder geval en geniet met elkaar.


Print

Recept: Blondies met Ruby roze chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze overheerlijke blondies zijn gevuld met macadamia noten, kersen en Ruby roze chocolade. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Valentijnsdag
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 225 gram boter,
  • 350 gram lichtbruine basterdsuiker,
  • 2 eieren,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • snufje zout,
  • 275 gram bloem,
  • 65 gram macadamia noten, gehalveerd,
  • 100 gram bevroren kersen, aardbeien of frambozen,
  • 100 gram Ruby roze chocolade druppels,
  • Valentijnsdag of roze strooisels en versiersels,

Extra:

  • vierkant bakblik (brownievorm)
  • bakpapier,
  • au-bain marie,
  • wegwerp spuitzakje.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter en ‘stof’ de binnenkant vervolgens af met een beetje bloem. Schud het overtollige bloem er uit en zet apart.
  2. Smelt de roomboter en in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Laat daarna de boter een klein beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, zout en vanille wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet de boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de bloem door het blondie beslag.
  4. Tot slot schep je de gehalveerde macadamianoten en bevroren frambozen door het beslag en verdeel over de bakvorm. Bak de blondies gedurende 35-40 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm.
  5. Voor de roze decoratie: Smelt de Ruby roze chocolade druppels au-bain-marie. Verdeel dit over de bovenkant van de blondies en strooi hier meteen je versiering overheen. Laat de chocolade goed afkoelen en weer opstijven (dit kan ook evt. in de koelkast).
  6. Snijd daarna in 16 vierkantjes en serveer je blondies met Ruby roze chocolade lekker bij de koffie of thee.

Fijne Valentijnsdag! Groetjes, Betty

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago