Deze komende 2 weken staat de website in het teken van Kerst recepten. En deze ‘Biet Wellington’ met rode biet is een heerlijk vegetarisch alternatief van de bekende ‘Beef Wellington’ met ossenhaas. Met een heerlijke creme van champignons en een jasje van bladerdeeg zet je zo een mooi vegetarisch hoofdgerecht op tafel tijdens kerst!
Heb jij wel eens een Beef Wellington geproefd? Dit gerecht is inmiddels een klassieker voor kerst, waarbij je een ossenhaas in een bladerdeeg korst stopt. Wat absoluut niet mag ontbreken is een tussenlaag van paddestoelen en die heb ik bij deze rode biet wellington ook gebruikt. Het is een onwijs leuk en lekker vegetarisch alternatief op het bekende vleesgerecht. En in plaats van een grote rol deeg heb ik er voor gekozen om kleinere porties – pakketjes – te maken van deze vega Wellington.
Niet alleen deze rode biet wellington is een prachtige kerst recept. Wij hebben natuurlijk nog veel meer vegetarische recepten voor kerst op de site staan! Wat dacht je van overheerlijk vegetarisch stoofvlees van aubergine en paddestoelen? Maar deze prachtige oranje gnocchi met pompoen is ook een aanrader! Deze kleurrijke groentefriet van pastinaak, wortel en knolselderij passen bij heel veel kerst recepten! En wat dacht je van een hele winterse knolselderij poffen in de oven? Check hier sowieso 10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst op een rijtje! Maak er mooie feestdagen van!
Deze ‘Biet Wellington’ met rode biet is een heerlijk vegetarisch alternatief van de bekende ‘Beef Wellington’. Met een heerlijke creme van champignons en een jasje van bladerdeeg zet je zo een mooi vegetarisch hoofdgerecht op tafel tijdens kerst!
Extra:
Eet smakelijk en fijne feestdagen!
Variatietip: Wil je liever 1 lange rol Biet Wellington maken? Snijd dan een plakje biet van elke uiteinde af en leg ze tegen elkaar aan. Smeer het bladerdeeg wel in met de champignonvulling maar laat aan elke zijde 2 cm vrij. Leg de bieten langs een van de korte zijdes en rol dus in de gehele lengte strak op. Leg op de bakplaat met de naad naar beneden.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische biet wellington wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…