Wellicht ben je hem wel eens tegengekomen, of heb je hem al eens mogen proeven. Maar deze Espresso Martini Cocktail is er zeker eentje om eens te proberen. Het is een gezoete koffie cocktail uit een shaker met veel ijs. Bovenop de schuimlaag plaats je een paar koffie boontjes. Jaaaa dit smaakt naar meer!

Wat is een Espresso Martini Cocktail?

Deze koude koffie cocktail is een ware favoriet van velen en je komt hem ook regelmatig op Streetfood Festivals tegen. Vaak gesponsord door een koffielikeur merk zoals Tia Maria of Kahlua! De espresso martini bestaat namelijk uit gelijke delen espresso koffie, koffie likeur en vodka! Ja dit is er zeker een drankje met een kick! Wat heel verrassend is, is dat er dus geen druppel Martini in zit. Maar de benaming komt waarschijnlijk door het type glas dat gebruikt wordt om deze espresso martini cocktail in te serveren. Niet alleen verkoelend op zomserse avonden, maar ook een zeer feestelijk drankje voor bijvoorbeeld Oud & Nieuw of zelfs als ‘dessert’ tijdens Kerst.

Nog meer lekkere cocktail recepten

Deze espresso Martini cocktail bevat een lekker zoetje en dat maak hem geliefd bij velen. Het gevaar is echter dat je er dan ook iets te snel van drinkt 🙂 Ben je op zoek naar nog meer lekkere cocktail recepten? Check ook dit artikel met DE 10 klassieke cocktails voor elke gelegenheid zoals de Mojito, Pina Colada en Cosmopolitan. Daarnaast heb ik ook extra blog online staan met 10x zomerse Cocktails van bekende drankmerken om de zomer mee in te luiden! Als liefhebber van Gin zul je ook heel wat ‘Perfect Serve’ Gin Tonic recepten kunnen ontdekken. Ben jij meer team #alcoholvrij? Dan zijn deze 7x Alcoholvrij Gin Tonic recepten een echte aanrader voor je! Ik ben er immers 2 zwangerschappen mee doorgekomen zonder ook maar iets te hoeven missen van feestelijke aangelegenheden of proost momentjes!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Espresso Martini Cocktail

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze koude koffie cocktail is een ware favoriet! De espresso martini bestaat uit gelijke delen espresso koffie, koffie likeur en vodka! Ja dit is er zeker eentje met een kick! Er zit dus geen Martini in, maar de benaming komt waarschijnlijk door het type glas dat gebruikt wordt om deze espresso martini cocktail in te serveren. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 glas 1x
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 30 ml sterke espresso, afgekoeld
  • 30 ml vodka
  • 30 ml koffie likeur (bijv. Kahlua of Tia Maria)
  • 12 tl karamel koffiesiroop (bijv. Monin)
  • ijsblokjes
  • 3 espresso boontjes, ter garnering

Extra:

  • Cocktailshaker
  • Martini glas

Instructions

  1. Vul een martiniglas met ijs om alvast te koelen. Vul vervolgens een cocktailshaker met ijsblokjes.
  2. Schenk de afgekoelde espresso, vodka, koffielikeur en koffiesiroop in de shaker. Plaats de dop en blijf shaken tot er een condenslaag over de shaker ontstaat.
  3. Gooi de ijsblokjes uit het martiniglas en schenk de koffiecocktail door de ‘strainer’ (zonder de ijsblokjes dus) in het gekoelde martiniglas. Laat goed uitlopen want op het einde komt pas het schuim er uit.
  4. Plaats een paar koffieboontjes bovenop het schuim en serveer direct.

Proost! Groetjes, Betty

Notes

Voor een extra twist!

Leg 2 schoteltjes klaar: eentje met een beetje extra karamel siroop en de ander met wat fijne zout er op gestrooid. Koel de Martiniglazen zoals beschreven in het recept. Gooi de ijsblokjes er uit, doop daarna de rand van het glas in de siroop en vervolgens het zout. Zet rechtop en giet de cocktail in het glas.

Het zout prikkelt je lippen en maakt er een soort salted karamel koffie cocktail van.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een verrukkelijke Espresso Martini Cocktail wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago