Dit weekend loopt de Ramadan ten einde en dat wordt maandag wereldwijd gevierd met het Suikerfeest! Speciaal voor de lekkere trek heb ik een snack gemaakt die geïnspireerd is op de bekende zoete versnapering Baklava. En deze baklava cruffins wil jij ook gaan maken!
De afgelopen paar jaren waren de cruffins niet meer weg te denken en er zijn inmiddels al wat muffins recepten met croissantdeeg online verschenen. Speciaal voor de Ramadan maand leek het mij een leuk idee om eens baklava cruffins te maken. Geinspireerd op mierzoete baklava lekkernij die bij verschillende Turkse en Marrokkaanse bakkers kunt kopen. Dit ‘gebakje’ bestaat uit filodeeg en heeft een vulling van pistachenoten. Na het bakken wordt het deeg overgoten met een soort suiker-honing siroop dat alles doordrenkt. Dus deed ik hetzelfde met deze croissant muffins met pistache en suikersiroop. En voila! de Baklava cruffins waren een feit!
Heb jij de afgelopen maand meegedaan met de Ramadan? Dan heb je ongetwijfeld ook genoten van de Marokkaanse Harira soep. Dat is een hartverwarmende soep met linzen en kikkererwten. Zelf maakte ik een variant met bouillon getrokken van lamsvlees en dat is echt een aanrader. Maar ik ging eerder ook aan de slag met dit recept voor Marokkaanse couscous met pulled chicken en abrikozen. Heb je overigens ooit bastilla geproefd? Deze filodeeg taart met kip, kaneel en amandelen is het perfecte huwelijk tussen zoet en zout. Check hier onze recepten uit de veelal Arabische Keuken voor nog meer Marokkaanse gerechten om van te smullen!
Eid Mubarak!
De Ramadan loopt bijna ten einde en dan wereldwijd gevierd met het Suikerfeest! Speciaal voor de lekkere trek heb ik een snack gemaakt die geïnspireerd is op de bekende zoete versnapering Baklava. En deze baklava cruffins wil jij ook gaan maken!
Voor de suikersiroop:
Extra:
Besaha! (=eet smakelijk!)
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze baklava cruffins!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…