Eet jij ook het liefste elke dag een (halve) avocado? Maak dan eens avocado op brood met ei en je dag kan niet meer stuk! Het is een supergezonde combinatie en je kunt er heerlijk mee variëren. Elke dag een halve avocado is hartstikke gezond en zit boordevol goede vetten.

Avocado op brood ontbijt

Start je dag met een eiwitrijk ontbijt en je zult je lekker verzadigd voelen voor de rest van de ochtend. Bij ons staan dikwijls eieren op het ontbijt menu, en dan het liefst met romige avocado. Het is een gouden combinatie die ook nog eens boordevol goede omega 3 vetten zit! Of je nu geprakte avocado of plakken avocado op brood ontbijt, mijn favoriete serveersuggestie is dan met een zacht gepocheerd eitje! Maar uiteraard mag een gebakken of gekookt ei ook hoor.

Nog meer lekkere recepten met avocado

Ben jij ook zo dol op avocado? Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van avocado. En uiteraard he b ik nog veel meer lekkere recepten met avocado (en ei) voor je in petto. Serveer deze avocado met ei uit de oven met little gem, het is namelijk een heerlijk (weekend)ontbijt. Maar start een zonnige dag met een verkoelende smoothiebowl met avocado en kiwi. Voor de lunch serveer je deze sandwich met avocado en zalm, of ga op sjiek met een riante clubsandwich! En tijdens het diner geniet je van deze pasta met avocadopesto saus of borrel je met 3x dips met avocado!


Print

Recept: Avocado op brood met ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Avocado en ei gaan heel goed samen! Serveer dan ook eens avocado op brood met een gepocheerd ei!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1-2 personen
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 2 sneetjes (zuurdesem) brood
  • 1 grote rijpe avocado
  • ½ citroen
  • optioneel: snufje cayennepeper of paprikapoeder
  • 2 eieren
  • kiemgroente
  • sesamzaadjes
  • peper & zout

Instructions

  1. Rooster het brood in een broodtoaster of op een grillpan.
  2. Snijd de avocado overlangs, langs de pit, doormidden en draai de helften van elkaar af. Lepel het vruchtvlees er uit, leg op een plank en snijd in dunne plakken. Besprenkel hier het sap van de citroen over heen en verdeel de avocado over het brood. Breng op smaak met cayennepeper of paprikapoeder en een snufje peper en zout.
  3. Je kunt er ook voor kiezen om de avocado te prakken met het citroensap, de cayennepeper of paprikapoeder en het peper & zout. Smeer dit vervolgens uit over de geroosterde broodplakken.
  4. Nu top je de avocado op brood af met gepocheerde eieren. Uiteraard kunnen dit ook een zacht gekookte eieren zijn (6 minuten koken), of simpelweg gebakken in een beetje boter of olijfolie (4-5 minuten). Breng het ei ook op smaak met peper & zout.
  5. Serveer de avocado op brood met ei en bijvoorbeeld met kiemgroente en wat sesamzaadjes er overheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago

Dadelcake met pecannoten en karamel

In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…

2 weken ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 weken ago