Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste broodsoort, maar maak ook eens kennis met de chapati! Een dun Indiaas platbrood dat bestaat uit slechts 3 ingrediënten waaronder volkorenmeel!
De chapati staat ook wel bekend als Indiase roti of phulka . Indiase Chapati is een platbrood dat over het algemeen van volkoren meel gemaakt wordt. Het is heel dun en steviger dan het zachte en dikkere Indiase naan en het lijkt misschien nog wel het meeste op een tortillawrap. Wat juist zo bijzonder is aan dit brood is dat er geen gist of bakpoeder aan wordt toegevoegd. Chapati kun je dan ook beleggen als wrap, maar het fijnste is om er stukje van te scheuren en dit als opscheplepel voor bijvoorbeeld een Indiase curry, rijst of vlees te gebruiken.
En als je dan die heerlijke volkoren Indiase chapati platbroden hebt gebakken, dan wil er natuurlijk ook een typisch Indiaas gerecht bij maken. Neem gerust eens een kijkje bij deze recepten voor je Indiaas platbrood bij serveert:
Chapati is een Indiaas platbrood gemaakt van volkorenmeel. Er wordt geen gist of bakpoeder aan toegevoegd dus dit is een soort brood wrap in zijn puurste vorm. Chapati kun je dan ook beleggen als wrap, maar het fijnste is om er stukje van te scheuren en dit als opscheplepel voor bijvoorbeeld curry, rijst of vlees te gebruiken.
Basisrecept chapati deeg:
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Indiase chapati platbrood van volkorenmeel.
Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…
Pasta is wereldwijd geliefd en bekend, daarom is 25 Oktober uitgeroepen tot World Pasta Day!…
Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit 'cinnabon' ontbijt geef je deze…
De herfstvakantie is inmiddels alweer begonnen en voor veel ouders betekent dit dagjes uit met…
Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween…
Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…