Op Pinterest waren ze een regelrechte hype! En niet zo raar ook, want wolkenbroodjes zijn een mooi eiwitrijk alternatief voor brood of een tussendoortje. Dus of je nou glutenvrij eet, koolhydraatarm, of juist veel eiwitten wilt binnenkrijgen, dan zet je deze wolkenbroodjes op het menu.
Wolkenbroodjes zijn koolhydraatvrije en glutenvrije broodjes. Je kunt ze ter vervanging van brood eten, met een beetje beleg. Maar wolkenbroodjes zijn ook heerlijke eiwitrijke tussendoortjes. Je kunt ze namelijk in een hartige maar ook een zoete uitvoering maken. Ik geef jullie bij deze het basisrecept en daarbij 2 heerlijke variatie recepten voor wolkenbroodjes maken. Leuk om te weten: in 2020 ging ‘cloud bread’ ook nog eens helemaal viral op TikTok! Met recht trending food dus!
Vanwege de ronde vorm lijken wolkenbroodjes net kleine pita broodjes. Beleg ze dus ook gerust met falafel enof gegrilde groenten. Maar een hamburger, wat sla of plakjes kipfilet passen er ook mooi tussen hoor! Ook zoete wolkenbroodjes met chocolade zijn mogelijk en die vind ik heerlijk voor onderweg of de lekkere trek.
Als je nog meer low carbs gerechten met ei wilt proberen, dan zijn bijvoorbeeld deze ei-wraps met zalm en dille een uitkomst. Maar ook deze Italiaanse omelet met spinazie en parmezaanse kaas is perfect voor het ontbijt!
PrintHeerlijke fluffy wolkenbroodjes die low carb en eiwitrijk zijn. Zowel voor ontbijt, maar ook als (zoet) tussendoortje.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Vervang de roomkaas door kruidenkaas (bijv. Boursin met fijne kruiden). Voeg tevens een eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden toe aan de eidooiers. Bestrooi de wolken broodjes met een beetje extra kruiden voor ze de oven in gaan.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Zouden deze broodjes ook lekker zijn met een dip of kruidenboter voorafgaand aan bv een etentje?
Lijken me erg lekker.
Hi Chantelle,
ik zou het gewoon proberen hoor! Wie weet ben je wel op iets heel lekkers gestuit! ;-)
groetjes, betty
Kan ik de broodjes ook invriezen?
Hallo, zou je er ook stukjes appel in kunnen doen, of onderaan een dunne schijf appel?
Hi Christel,
heb ik nog niet geprobeerd, maar klinkt wel heel lekker! Probeer het eens uit en laat ons allemaal weten wat je er van vind ;-)
Ik lees overal recepten met roomkaas, maar welke wordt hiermee bedoelt?
Hi Rovianne,
ik heb standaard Philadelphia roomkaas in huis liggen (naturel natuurlijk) maar je kunt ook een ander merk gebruiken.
groetjes, Betty
Hi Betina,
Hoelang zijn deze broodjes nog lekker? Of kun je ze beter dezelfde dag nog opeten?
Hi Willemijntje,
wij hebben ze gerust de volgende dag (en misschien zelfs de dag erna) nog gegeten.
Goed laten afkoelen en in de koelkast bewaren svp.
Hoi Betty wat een leuke site heb deze 1 min geleden ontdekt hihi en omdat ik koolhydraatarm eet ga ik deze zeker maken en zo is verder snuffelen wat je er voor mij nog meer voor lekkers erop het staan
Kan ik deze wolkenbroodjes ook invriezen ?
Alvast bedankt voor je antwoord
Groetjes Jolanda
Hi Jolanda, ik heb het zelf nog niet geprobeerd. maar laat ons gerust weten hoe het uitpakt?
Ik zou ze dan wel goed af laten koelen en een velletje bakpapier ertussen stoppen voor je ze invriest ( om plakken te voorkomen)
En hoeveel koolhydraten zitten er dan in? Kan het nergens terug vinden
Hi Sanne,
het complete recept is voor 6-8 stuks en bevat ca 6 KH. (dus 0.75 - 1 KH per wolkenbroodje)
Kan je de kwark ook vervangen door Soya yoghurt?
Jazeker! Dat is een mooi eiwitrijk alternatief!