Op Pinterest waren ze een regelrechte hype! En niet zo raar ook, want wolkenbroodjes zijn een mooi eiwitrijk alternatief voor brood of een tussendoortje. Dus of je nou glutenvrij eet, koolhydraatarm, of juist veel eiwitten wilt binnenkrijgen, dan zet je deze wolkenbroodjes op het menu. 

Wat zijn wolkenbroodjes?

Wolkenbroodjes zijn koolhydraatvrije en glutenvrije broodjes. Je kunt ze ter vervanging van brood eten, met een beetje beleg. Maar wolkenbroodjes zijn ook heerlijke eiwitrijke tussendoortjes. Je kunt ze namelijk in een hartige maar ook een zoete uitvoering maken. Ik geef jullie bij deze het basisrecept en daarbij 2 heerlijke variatie recepten voor wolkenbroodjes maken. Leuk om te weten: in 2020 ging ‘cloud bread’ ook nog eens helemaal viral op TikTok! Met recht trending food dus!

Ook zoete wolkenbroodjes

Vanwege de ronde vorm lijken wolkenbroodjes net kleine pita broodjes. Beleg ze dus ook gerust met falafel enof gegrilde groenten. Maar een hamburger, wat sla of plakjes kipfilet passen er ook mooi tussen hoor! Ook zoete wolkenbroodjes met chocolade zijn mogelijk en die vind ik heerlijk voor onderweg of de lekkere trek.

Als je nog meer low carbs gerechten met ei wilt proberen, dan zijn bijvoorbeeld deze ei-wraps met zalm en dille een uitkomst. Maar ook deze Italiaanse omelet met spinazie en parmezaanse kaas is perfect voor het ontbijt!

Print

Recept: 3x Wolkenbroodjes maken recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Heerlijke fluffy wolkenbroodjes die low carb en eiwitrijk zijn. Zowel voor ontbijt, maar ook als (zoet) tussendoortje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren, gesplitst,
  • snufje zout,
  • 90 gram kwark,
  • 1 eetlepel roomkaas
  • ½ theelepel wijnsteenbakpoeder.

Instructions

  1. Verwarm de oven op 150°C (135 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de eiwitten stijf in de keukenmixer.
  3. Roer in een separate kom de eidooiers, zout, kwark, roomkaas en bakpoeder tot een glad mengsel.
  4. Meng in 3 delen de stijfgeklopte eiwitten door het dooier-mengsel. Niet teveel kloppen omdat het wolkenbroodjes beslag dan zijn luchtigheid verliest.
  5. Maak 6-8 ronde hoopjes met het beslag op de bakplaat en schuif daarna direct de oven in. Bak de wolkenbroodjes gedurende 18 minuten in de oven.
  6. Laat daarna de broodjes goed afkoelen op de bakplaat, buiten de oven. Beleg met jouw favoriete toppings en geniet van hemelse wolkjes!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Chocolade wolkenbroodjes

Laat het zout achterwege, maar voeg 2 eetlepels cacao poeder + 2 eetlepels Erythritol (zoetstof) toe aan de eidooiers en kluts deze mee. Nadat je rondjes van het beslag op de bakplaat hebt gelegd, strooi je nog een handje chocolade druppels (chocolate chips) over de wolkenbroodjes. Bak af volgens het recept.

Italiaanse wolkenbroodjes

Vervang de roomkaas door kruidenkaas (bijv. Boursin met fijne kruiden). Voeg tevens een eetlepel fijngehakte Italiaanse kruiden toe aan de eidooiers. Bestrooi de wolken broodjes met een beetje extra kruiden voor ze de oven in gaan.

Nutrition

  • Serving Size: 3 stuks
  • Calories: 153
  • Sugar: 2.33
  • Sodium: 280
  • Fat: 9.19
  • Carbohydrates: 2.51
  • Fiber: 0
  • Protein: 12.52
  • Cholesterol: 288
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Zouden deze broodjes ook lekker zijn met een dip of kruidenboter voorafgaand aan bv een etentje?
    Lijken me erg lekker.

    • Hi Christel,
      heb ik nog niet geprobeerd, maar klinkt wel heel lekker! Probeer het eens uit en laat ons allemaal weten wat je er van vind ;-)

    • Hi Rovianne,
      ik heb standaard Philadelphia roomkaas in huis liggen (naturel natuurlijk) maar je kunt ook een ander merk gebruiken.
      groetjes, Betty

    • Hi Willemijntje,
      wij hebben ze gerust de volgende dag (en misschien zelfs de dag erna) nog gegeten.
      Goed laten afkoelen en in de koelkast bewaren svp.

      • Hoi Betty wat een leuke site heb deze 1 min geleden ontdekt hihi en omdat ik koolhydraatarm eet ga ik deze zeker maken en zo is verder snuffelen wat je er voor mij nog meer voor lekkers erop het staan
        Kan ik deze wolkenbroodjes ook invriezen ?
        Alvast bedankt voor je antwoord
        Groetjes Jolanda

        • Hi Jolanda, ik heb het zelf nog niet geprobeerd. maar laat ons gerust weten hoe het uitpakt?
          Ik zou ze dan wel goed af laten koelen en een velletje bakpapier ertussen stoppen voor je ze invriest ( om plakken te voorkomen)

    • Hi Sanne,
      het complete recept is voor 6-8 stuks en bevat ca 6 KH. (dus 0.75 - 1 KH per wolkenbroodje)

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago