Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke en gezonde wilde rijstsalade met gegrilde halloumi. Dat is weer eens wat anders dan een salade met bladsla of spinazie als basis?
Onlangs at ik deze combinatie bij mijn zus en dat inspireerde me voor een nieuwe Meatless Monday! Ik ben echt zo blij met al die goede koks en kokkinnen om me heen, inspiratie alom…
Wilde rijst en halloumi zijn nu niet echt alledaagse ingrediënten. Wilde rijst is gek genoeg officieel geen rijst, maar een gras. Daarom is het ook geschikt voor een glutenvrije maaltijd. Nu heb ik een combinatie van witte en wilde rijst gebruikt in dit recept, maar je kunt er dus ook voor kiezen om slechts het een of het ander te gebruiken.
Daarnaast gebruik ik Halloumi: een ongerijpte geitenkaas. Het komt uit Cyprus en tijdens een vakantie daar heb ik het ook regelmatig gegeten. Halloumi Het lijkt een beetje op feta, maar zonder die zeer uitgesproken smaak. Maar in tegenstelling tot feta kun je halloumi goed verwarmen en gegrilde halloumi is ideaal voor (lauw)warme salades. Ook mooi om te zien met zo’n lekker bruin grill randje er op.
Heb je meer of andere groenten in de koelkast liggen? Dit is typisch zo’n gerecht die je kunt vullen met leftovers, dus geef er vooral je eigen draai aan! En wil je vaker een gezonde rijstsalade maken? Probeer dan ook eens deze Koude rijstsalade voor bij de BBQ of deze Leftover rijstsalade met broccoli en zwarte bonen.
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke en gezonde wilde rijstsalade met gegrilde halloumi. Dat is weer eens wat anders dan een salade met bladsla of spinazie als basis?
Bewaartip: je kunt dit gerecht lauwwarm of koud eten. Als je over hebt bewaar het dan vooral voor de lunch de dag erna!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…
Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…
Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…
Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…
Deze hemelse tongetjes zijn zachte doordrenkte koekjes uit mijn moederland. In het voormalige Joegoslavie worden…
Ben jij ook dol op hummus? Maak dan eens deze hummus bowl met aubergines uit…