Afgelopen week week was het natuurlijk al aardig aan het vriezen in ons landje. En met de verwachte sneeuwval van vandaag krijg ik stevige trek in een kop warme chocolademelk! Wist je dat je deze heel eenvoudig zelf kunt maken?

Basis recept voor warme chocolademelk maken

Het enige dat je nodig hebt is een goed basis recept voor warme chocolademelk maken. Daarom is het goed om te weten dat je slechts 3 ingredienten nodig heb voor de basis. Namelijk melk, pure chocolade en suiker. Door dit samen te koken in een pannetje krijgt je een lekkere dikke warme chocolade melk die je, dankzij de goede eigenschappen van chocolade, ook meteen even een opkikker en energie boost geven.


Instagram proof chocolademelk

Prima tot daar aan toe, maar de echte doe-het-zelvers kunnen het natuurlijk niet laten om die kop warme choco op te pimpen tot een Instagram waardige Guilty Pleasure maaltijd in een kop. (Denk bijvoorbeeld aan de Freakshakes van afgelopen zomer!) En je kan het zo gek niet bedenken, of het smaakt wel lekker. Dus ik geef je meteen wat inspiratie en variatie tips voor je warme chocolademelk. Ben je sowieso een vervente taarten- of koekenbakkert, dan heb je vast al een hoop toppings in je keukenkastje staan namelijk en wordt het alleen nog een kwestie van je fantasie de vrije loop laten gaan.


Print

Recept: Warme Chocolademelk maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Betty’s basisrecept voor zelf warme chocolademelk maken! Uiteraard ook nog met inspriratietips en variatietips voor een instagram waardige hot cocao!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 min
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2-4 personen
  • Category: Drankjes
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Voor 2 grote mokken of 4 koffie kopjes:

  • 500 ml (plantaardige) melk,
  • 100 gram pure chocolade, (60% cacao of meer),
  • 2 eetlepels suiker.

Toppings:

  • opgeklopte slagroom,
  • cacao poeder of fijngehakte chocolade,
  • marshmallows.

Instructions

  1. Giet de melk in een ruime pan op medium vuur.
  2. Terwijl deze verwarmt, hak je de chocolade in stukken. Voeg toe aan de pan.
  3. Voeg tot slot ook de suiker toe en breng alroerende tegen het kookpunt aan. Let op! Melk kookt zeer snel over! Draai vervolgens het vuur naar medium en laat 5-10 minuten doorkoken.
  4. Giet daarna de warme chocolademelk uit in de koppen. Top eventueel af een toef slagroom met daarover heen wat cacaopoeder of gehakte chocolade. Maar wat ook lekker is zijn wat marshmallows die dan helemaal zacht worden in het warme chocolademelk.

Drink smakelijk!

Notes

Coffee Chocolademelk

  1. Voeg samen met de suiker tevens 1-2 eetlepels espresso poeder toe (Nescafe oploskoffie).
  2. Garneer de Coffee Chocolademelk met een toef slagroom, wat fijngehakte hazelnoten en bestrooi met cacaopoeder.

Roze Chocolademelk

  1. Gebruik in plaats van pure chocolade dezelfde hoeveelheid roze Ruby chocolade en kook een handje (bevroren) kersen of frambozen mee. Pureer daarna met een staafmixer.
  2. Garneer de roze chocolademelk met een toef slagroom en bijvoorbeeld roze mini marshmallows of wat verkruimelde gevriesdroogde frambozen of aardbeien.

Salted Caramel Chocolademelk

  1. Voeg samen met de suiker tevens een flinke snuf zeezout en 2 eetlepels karamelpasta (uit pot of maak zelf karamelsaus) toe.
  2. Verwarm daarnaast 2 eetlepels karamelpasta in de magnetron (steeds per 10 sec. en doorroeren)
  3. Garneer de Salted Caramel chocolademelk met een toef slagroom, een beetje popcorn en drizzle hier vervolgens wat van de verwarmde karamelsaus overheen.

Speculaas Chocolademelk

  1. Voeg samen met de suiker tevens 2 speculaas koekjes + 1 theelepel amandelessence toe.
  2. Garneer de Speculaas Chocolademelk met een toef slagroom, wat amandelschaafsel of zelfs wat verkruimelde speculaas koekjes.

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze warme chocolade recepten wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

4 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

5 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

7 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

1 week ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

2 weken ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

2 weken ago