Doe jij al mee met de Traybake trend? Dat is een van de makkelijkste manieren om je avond maaltijd te bereiden want je bakt alles simpelweg op een bakplaat in de oven gaar. En ik heb een nieuwe variatie voor je namelijk een traybake met zalm pesto en aardappel schijfjes!
Als je aan de slag gaat met het maken van een traybake met aardappels, dan raad ik je aan om de aardappels even kort te koken of koop reeds voorgegaarde krieljes of aardappelschijfjes in de winkel. Zo verkort je namelijk aanzienlijk de baktijd van je tray met groenten en is alles tegelijkertijd klaar. Het is aan jou of je groenten lekker grof hakt of misschien ga je wel voor mooie schijfjes of plakjes met behulp van een mandoline of foodprocessor. Alleen nog even de zalm filet halverwege de baktijd toevoegen, want die hoeft maar heel kort gebakken te worden. En je zet in een mum van tijd een overheerlijk traybake met zalm en pesto op tafel.
Dit recept voor traybake met zalm en pesto is echt ideaal voor elke doordeweekse dag of dagen dat je niet veel tijd in de keuken wenst door te brengen. Maar met de combinatie vis en aardappels valt nog veel meer lekkers te maken hoor! Wat dacht je van dit culinaire AGV’tje met vis: een lauwwarme aardappelsalade met sardines? Dat is echt op en top zomers! Of maak deze kabeljauw rolletjes met spek en serveer met een fluweelzachte aardappelpuree en salade. En wat dacht je van deze kleurrijke gepofte zoete aardappel met gerookte zalm en witte asperges? Zo ontzettend lekker van smaak! Voor de visliefhebbers vind je hier nog veel meer lekkere recepten met vis terug. Enjoy!
Traybakes zijn je nieuwe doordeweekse maaltijd! Vol gemak en met weinig moeite. Zet vanavond een traybake met zalm en pesto op het menu! Je schuift hiervoor letterlijk een bakplaat vol groenten, aardappelschijfjes en stukken zalm in de oven en bakt daar alles samen gaar! Lekker met basilicum pesto als smaakmaker. TIP: Dit recept is nog eenvoudiger te maken met voorgesneden wok groenten uit de supermarkt!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
*Je kunt in de winkel reeds voorgegeaarde aardappels schijfjes, krieltjes etc vinden. Dit verkort je baktijd in de oven aanzienlijk en zorgt er voor dat alles gelijktijdig gaar is. Als je verse aardappels wilt gebruiken, schil deze dan en kook ze eerste 15 minuten voor in een pan water. Giet af en laat uitdampen. Snijd daarna in plakken en verwerk deze verder volgens het recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze traybake met zalm, pesto, wortel en broccoli wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…