Het is alweer het einde van de Italiaanse maand bij Betty’s Kitchen! En wat past daar beter als dessert bij, dan tiramisu? Deze keer een zomerse Tiramisu met kokos, mango en banaan! Dit tiramisu recept is alleen door de smaakcombinatie al anders als anders. Maar ten opzichte van de traditionele tiramisu is dit ook nog eens een variant zonder alcohol en rauwe eieren. Dus ook geschikt voor zwangere vrouwen!
Het is dat Betty inmiddels al bevallen is, maar desondanks is deze ‘zwangerproof’ tiramisu toch een echte aanrader! En wil je toch liever een traditionele tiramisu met rauwe eieren? Check dan dit Tiramisu recept van Betty!
Als ik in een Italiaans restaurant eet, denk ik na het hoofdgerecht vaak: “nee, dat dessert gaat echt niet meer passen”. Maar als ik de tiramisu op de manukaart zie staan, dan ben ik alnog om. En dan gaat hij altijd tot de laatste kruimel op. Ik verwonder me dan altijd weer over m’n maagcapaciteit op dat soort momenten 😉
Houd er bij de bereidingstijd rekening mee dat na het bereiden van deze tiramisu met kokos, mango en banaan deze nog minstens 3 uur de koelkast in moet. Dit is dus typisch zo’n dessert dat je lekker kan maken ter voorbereiding, voordat je gasten er zijn. Het liefst zelfs nog een dag/avond van tevoren en dan sta je tijdens je Italiaans eetfeestje geen uren meer in de keuken!
Benodigdheden:
PS. Ben je liefhebber van tropische desserts? Maak dan ook eens deze Banaan in kokosmelk (Thais dessert) of dit Tropisch dessert met kokosnoten. Echte aanraders!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Grappige combinatie: mango met kokos, ik ben niet zo'n mangoliefhebber, dus die zou ik vervangen door iets van ananas ofzo, maar wel een eye-opener, dat het ook met iets anders kan dan aardbeien en/of limoncello, alhoewel dat ook heerlijk is.
Ja je kunt er echt alle kanten mee op! Bedankt voor jouw tips in ieder geval!