“SA WAD DEE!” Hoorde ik elke ochtend als ik, langs het strand, naar ons ontbijt restaurant liep. (Het betekent hallo en goede morgen!)En hoe anders kun je op vakantie in Thailand dan te ontbijten met een Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst!
In het land van de glimlach wordt je breeduit verwelkomt op de vroege ochtend. En laat het maar aan de Thai over om nog iets bijzonders te maken van een omelet. Terwijl de Thaise kok mijn omelet staat te bakken, schuifel ik even langs het ontbijt buffet voor wat gebakken rijst en groenten. Want dat hoort er nou eenmaal bij als je in Thailand ontbijt.
Maar aangezien voor mij een goed ontbijt toch echt een must is om de dag te beginnen, zorg ik er ook voor dat ik een lekkere, gezonde en vullende maaltijd uitkies. Zeker als je nog een complete dagtour en jungle trek op het programma hebt staan. Echt waar, ik zou elke dag wel willen beginnen met een strandwandeling en een Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst.
In Thailand zal je alleen niet zo gauw een ei als hoofdmaaltijd zien. Laat staan dat je alleen een omelet als ontbijt serveert. Maar eieren complementeren wel je maaltijd en zijn prima te combineren met rijst, noedels en groente. Deze Thaise ontbijt omelet wordt vaak in de wok gebakken. Dit doe je namelijk in een laagje olie, waardoor je als het ware een ‘deep fried omelette’ krijgt. En door de holle vorm van de wok, kun je de omelet ook heel eenvoudig omdraaien. Dus eenmaal terug in Nederland ging ik zelf ook aan de slag met deze Thaise ontbijt omelet en combineerde de eieren met kippengehakt. Het resultaat is een lekker vullend ontbijt, dat je hier zelfs prima als lunch of diner kunt serveren. Check hier tevens nog meer recepten met eieren en een compleet Thaise weekmenu om van te smullen!
Tijdens mijn vakantie in thailand stond dit typische ontbijt gerecht regelmatig op tafel! Een Thaise omelet met gebakken rijst en groenten. De omelet wordt gevuld met kipgehakt voor lekker veel eiwitten op de vroege morgen. Ideale basis voor een jungle trek! Of maak hem simpelweg als lunch of diner op een zomerse dag!
Voor erbij zet ik graag een kopje jasmijnthee met een kneepje limoen. Dan is mijn Thaise ontbijt omelet met gebakken rijst helemaal af. Wedden dat je je even op vakantie waant.
Eet smakelijk!
Let op! In dit recept maak ik gebruik van ‘leftover’ rijst, met een gekookt gewicht van 125 gram. Mocht je de rijst echter voor willen koken of apart bereiden, dan is dit circa 50 gram ongekookte rijst.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise omelet met gebakken rijst wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…