Overige

Vers van de Pers / 2016 Voorjaar

De afgelopen weken hebben wij weer wat nieuwe producten mogen proeven en uittesten bij Betty’s Kitchen. Maar omdat ik niet overal een uitgebreide review over kan schrijven, verzamel ik een aantal favorieten in deze Vers van de Pers editie Voorjaar 2016! Check gauw deze nieuwe coole producten die NU in de schappen liggen!

Lola Quinoa

Quinoa klinkt jullie waarschijnlijk heel bekend in de oren? Verwar quinoa niet met een graansoort, maar het is echte een heerlijk zaadje, boordevol eiwitten, dat goed vult en dus ook nog eens glutenvrij is. Kijk eens bij de lekkere recepten die ik met quinoa al maakte. De merknaam Lola staat for ‘LowLands’ oftewel de ‘Lage Landen’.  Deze quinoa is namelijk afkomstig van eigen bodem, afkomstig van maar liefst 45 akkerbouwbedrijven en daar mogen wij best trots op zijn. Lola Quinoa is de volkoren variant en heeft een lekkere nootachtige smaak. Lola Quinoa hoeft niet vooraf afgespoeld te worden. Alleen even koken in de pan en klaar is Kees. Ik bedoel Lola. Een heerlijk alternatief voor aardappels, rijst of pasta en ook gewoon erg lekker.

Lola Quinoa is verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Er is inmiddels ook een variatie met speltgraan verkrijgbaar. Voor een pakje van 350 gram betaal je € 3.49 . De verpakking met spelt is € 2,99. Ga voor meer informatie naar de website van Lolaquinoa.nl.


Verkade Dubbel Dik & Extra Dun

Vorig jaar lanceerde ons Hollandse chocolade merk Verkade twee nieuwkomers op de markt. Een dubbel DIK reep met volromige melkchocolade waar je zo heerlijk je tanden in kunt zetten. Maar ook een flinter DUN reep met een knapperige pure chocolade voor een fijne en delicate bite. Dit jaar zijn beide repen in een nieuwe crunchy uitvoering gelanceerd en kun je dus lekker mee varieren. Er is nu een Dubbel DIK reep met gecarameliseerde pecannoten en amandelen. En de Flinter DUN reep is er nu in wittechocolade met gedroogde frambozen en crunchy amandelstukjes.

De normale Dubbel DIK is verkrijgbaar in een blok van 130 gram en kost € 1.89 . De Fllinter DUN  is verkrijgbaar in een plak van 65 gram en kost € 1.39. Ik ga er van uit dat de nieuwe smaken in dezelfde prijscategorie gaan vallen. Ga voor meer informatie naar de website van  Verkade.nl


Seamore Pasta

Er is een nieuwe (glutenvrije) soort pasta op de markt! En deze wordt gemaakt van zeewier! Wie had dat ooit gedacht! De pasta is echter niet zo zacht als normale pasta, maar dat komt omdat zeewier natuurlijk boordevol vezels zitten. Tip: je kunt het zelfs combineren met gewone tagliatele, om de overstap te verkleinen. Maar zo krijg je nog wel steeds alle goede nutrienten mee. Het kookvocht van deze pasta krijgt natuurlijk ook die goede nutrienten mee en kun je na afloop zelfs als bouillon gebruiken voor nieuwe recepten. Maar goed, combineer het goede uit de zee, met jouw favoriete groente, noten, sauzen en vlees of vissoorten en verras jezelf!

Deze tagliatelle wordt verkocht in een knalblauwe stazak van 100 gram (= 5 porties) en kost € 4.95.  Je koopt de seamore pasta in de webshop van Seamore, maar ook bij de Albert Heijn en diverse natuur winkels. Check de website voor de complete verkooplijst  + meer informatie: Seamorefood.com.


Cocio

Onze Deense buren weten wel wat lekker is!  Deze Cocio chocolademelk bevat slechts drie ingrediënten: verse melk, suiker en UTZ gecertificeerde cacao. Kunstmatige toevoegingen zijn niet nodig en daar wordt ik heel blij van!  Er is een Classic variant en een Dark variant (mijn favo!) die je alleen even hoeft te schudden en daarna lekker achterover giet.  Het is een heerlijke rijke en romige chocolademelk. Serveer ijskoud op een zomerse dag, voor de nodige energie. En in de wintermaanden verwarm je de fles natuurijk even voor een warme chocolademelk, met of zonder toef slagroom.

Cocio is te vinden in het zuivelschap bij verschillende supermarkten. Een flesje van 270 ml kost € 1.39 en een grote fles van 900 ml kost € 1.69. Ga voor meer informatie naar de website van Cocio.nl


Koopeenkip.nl

Vorig jaar schreef ik al over het geweldige initiatief van Koopeenkoe.nl. Met zijn allen schrijven wij ons gezamelijk in en als er genoeg kopers zijn wordt er een complete koe geslacht, gerijpt en thuisgeleverd. Zo krijg jij je vlees rechstreeks van de boer en is het bovenal van geweldige kwaliteit. In Huize Betty zijn wij al fan van Koop een Koe. En inmiddels is er ook Koopeenvarken.nl en zelfs een Koopeenkip.nl. Hier koop je gezamelijk met anderen een lot met kippen en leghanen. Omgerekend betaal je niet eens zoveel meer als in de supermarkt, maar als je weet dat deze beestjes een goed leven heb gehad, weet ik wel waar ik mijn spullen vandaan wil halen.

Een pakket van Koopeenkip.nl kost € 79,95 (inclusief verzendkosten) en bevat totaal 6.5 kilo kip (Dit is gerust een hele diepvrieslade vol). Enkel te bestellen via de website van Koopeenkip.nl.


Dit was mijn opsomming voor wat extra voorjaars inspiratie. Mocht jij ook een van de producten (inmiddels) zelf aangeschaft of uitgeprobeerd hebben, dan hoor ik graag wat je er van vind!

Dit artikel bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago