Het zijn de Tapas weken op Betty’s Kitchen en daar horen ook heerlijke tapas van groenten bij zoals deze gebakken aubergines met kaas! Vandaag een ode aan de aubergine, want die is erg lekker met kaas en natuurlijk knoflook.
Wij eten op maandag geregeld vegetarisch en vind het zo leuk om een stuk groente de hoofdrol te geven tijdens zo een maaltijd. Ook al zijn tapas kleinere bitesize gerechten, dit is de manier om je groente als vegetarisch borrelhapje in de spotlight op tafel te zetten. En gebakken augergines met kaas zijn nou eenmaal van mijn favoriet voor tapas! Beleg ze dus met lekker wat kaas, knoflook en pocheer ze in een jasje van ei! Zo lekker!
Dus ik hoop dat je smaakpapillen bij deze zijn aangewakkerd, want naast de gebakken aubergines met kaas heb ik nog meer lekkere tapas recepten in petto voor jullie! Bijvoorbeeld gemarineerde knoflook, of maak ook eens gegrilde courgette. Deze mini tortilla’s met champignons zijn ook een aanrader! En voor een beetje afwisseling maak je er zoet-zoute gevulde dadels met blauwe kaas en walnoten bij. Jaaaaah vegetarische tapas zijn verrukkelijk!
Deze gebakken aubergines met kaas zijn een geweldige vegetarische tapas of borrelhap. Je bakt plakken aubergines gevuld me kaas en knoflook lekker zacht in een jasje van ei! Op en top Spaanse genieten van groenten.
Buon Apetito!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
View Comments
Wat een heerlijk echt Spaans geurend en smakend hapje op deze bloedhete dag! Mmm met een glas koude witte wijn! Dit ga ik zeker vaker maken met een kleine aanpassing. Niet alle plakjes aubergine waren namelijk gaar, hoewel ik ze 3 ipv 2 minuten baktijd per kant gunde. Ik zou de plakjes wat dunner maken en de ronde uiteinden van de aubergines weglaten. Verder een absolute aanrader!