De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps natuurlijk volstoppen met groenten, kaas of peulvruchten. Maar met de huidige keuze aan vegetarische vleesvervangers kun je taco’s met vegetarisch vlees op tafel zetten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Hoe maak je taco’s met vegetarisch vlees?

Taco’s, en dan met name ‘soft taco’s met een zacht bloemtortilla worden veelal gezien als ware comfortfood. Denk: zachtgegaarde stukken vlees van de BBQ met allerlei smaakmakers die het tot een perfecte bite brengen. Je kunt op de #MeatlessMonday uiteraard prima vegetarische taco’s met lekker veel groenten maken, maar je kunt ook een vleesvervanger van bijv. Redefine Meat gebruiken om de smaak en structuur van gegrild vlees na te bootsen. Het maakt in ieder geval een smaakvol alternatief dat beter is voor dierenwelzijn, mens en milieu.

Wat is Redefine Meat?

Merken zoals de Vegetarische slager, Vivera, Quorn en Garden Gourmet zijn al langer tijd bekend om hun vleesvervangers, maar het afgelopen jaar maakte Redefine Meat zijn intrede in Nederland. Redefine Meat is zo bijzonder omdat het met geavanceerde technologie, waaronder 3D-printen, plantaardige producten maakt. Dit zorgt voor producten die qua smaak, textuur en mondgevoel vrijwel niet van echt te onderscheiden zijn. Hun gepatenteerde technologie analyseert de moleculaire structuur van vlees om deze zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen, met verschillende structuren voor verschillende vleessoorten zoals biefstuk en pulled pork. De producten zelf zijn gemaakt van hoogwaardige, duurzame plantaardige eiwitten (zoals soja, erwten of tarwe), vetten en natuurlijke kleur- en smaakstoffen. 



Nog meer vegetarische taco’s en meer

Onderstaand recept voor Tacos met vegetarisch ‘vlees’ is er eentje die je met verschillende producten van Redefine Meat kunt maken. Zo gingen wij voor een ware TexMex Party voor 2 soorten ‘vlees’, namelijk de plakjes gebakken Redefine Flank Steak en de Pulled Pork versie. Het was om van de smullen en beiden gaven echt een ander mondgevoel en smaakbeleving. Maar voor de liefhebber heb ik nog meer lekkere vegetarische taco’s en meer als recepten op de site staan.

Eet smakelijk alvast!


Print

Taco’s met vegetarisch ‘vlees’

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Tex Mex Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 pak Redefine Meat ‘Flanksteak’ (ca. 200 gr)
  • 1 pak Redefine Meat ‘Pulled Beef’ (ca. 200 gr)
  • 1 grote ui
  • 2 limoenen
  • 300 gram fijngesneden rode kool
  • 1 kommetje guacamole
  • 1 pak ‘small’ tortilla’s (8 stuks), bijv. Santa Maria
  • (vegan) chipotle mayonaise*
  • verse koriander of peterselie, fijngehakt
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken

Extra:

  • Koekenpan
  • vleesthermometer

Instructions

  1. Haal het ‘vegetarische vlees’ 12 uur van tevoren uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien.
  2. Pel de ui en snijd in blokjes. Pers de helft van de limoen uit. De andere helft snijd je in partjes. Maak de kool aan met zout, peper en het sap van de limoen. Deze tijd kun je ook gebruiken om de guacamole te bereiden. Verdeel ui, limoenpartjes, rode kool en guacamole over 4 kommetjes. Deze heb je aan tafel pas benodigd.
  3. Voor de bereiding van Redefine Meat ‘Flank Steak’: verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de steak toe aan de pan en schroei hem in 3 minuten aan elke kant dicht (12 minuten in totaal). De kerntemperatuur dient minstens  72°C. te zijn. Breng op smaak met zout en peper en snijd de ‘flank steak’ met de draad mee voor het beste resultaat.
  4. Bereiding Redefine Meat ‘Pulled Meat’: verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan op middelhoog vuur, voeg het product toe aan de pan en bak in minimaal 4 minuten al roerend bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm tot slot de tortilla wraps (soft taco’s) volgens de gebruiksaanwijzing. Laat iedereen vervolgens zelf aan tafel hun eigen taco’s met vegetarisch vlees samenstellen door afwisselend guacamole, rode kool, uien en vega vlees er overheen te verdelen. Knijp naar wens een partje limoensap over de taco uit of serveer met een beetje (vegan) chipotle mayonaise.

Buen Provecho! (=Eet smakelijk!)

Notes

*kant-en-klare chipotle mayonaise uit de supermarkt bevat eigeel en is niet vegan. In dat geval kun je  natuurlijk ook zelf een mix maken van jouw favoriete vegan mayonaise en chipotle saus of chipotle kruidenmix.

Taco’s met vega ‘flank steak’
Taco’s met vega ‘pulled beef’

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze taco’s met vegetarisch vlees van Redefine Meat!

Voor dit recept heb ik producten opgestuurd gekregen van Redefine Meat. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Verschil tussen quiche en hartige taart

Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…

3 dagen ago

10x Winter soep recepten

Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld…

5 dagen ago

Zoete aardappel salade (Tex Mex style)

Geef de standaard aardappel salade eens een zomerse twist! Maak eens een zoete aardappel salade…

1 week ago

20x Recepten met pompoen

Tijdens de herfstmaanden kunnen we niet om de pompoenen heen! Wij zijn er dol op…

1 week ago

Pumpkin Spice Latte

Elk jaar kijken velen uit naar het moment dat de 'Pumpkin Spice Latte' weer verkrijgbaar…

2 weken ago

Vegetarische Linzensalade met prei en feta

Het is weer een #MeatlessMonday en deze keer maken we een makkelijke maaltijd met peulvruchten…

2 weken ago