Binnenkort is het Valentijnsdag en dan maak je natuurlijk een heel bijzonder dessert voor je geliefde. Met deze stoofpeertjes in prosecco steel jij de show! Maar ook tijdens de kerstdagen zullen deze Stoofpeertjes niet misstaan en is een mooie afwisseling van de klassieker in wijn of bessensap.

Wie is er nou niet dol op prosecco, fruit en chocolade?! De klassieke ‘Belle Helene’ is natuurlijk een van de meest bekende gerechten van peer en chocolade. Maar daarnaast ziet dit bordjes met stoofpeertjes in prosecco er ook nog eens heel feestelijk uit!

Stoofpeertjes zijn natuurlijk onlosmakend verbonden met de winter. De stoofpeertjes in rode wijn of port is vol rond van smaak en staat dikwijls op tafel tijdens kerst of als bijgerecht voor stoofvlees. En daar zijn deze stoofpeertjes in prosecco juist precies een tegenhanger van.  Door de peertjes te pocheren in prosecco krijg je een hele lichte smaak en behoud het stoofpeertje ook zijn mooie lichte kleur.

Omdat het zachte fruit van deze stoofpeertjes in prosecco zo goed samengaan met chocolade, krijg je zo een heel luxe dessert door hier wat geraspte chocolade overheen te strooien. Je kunt uiteraard ook zelf een chocoladesaus maken voor over de stoofpeertjes, maar ik vond dit wel een mooi licht alternatief. Check hier overigens nog veel meer lekkere Valentijns recepten of smakelijke Kerstdesserts!


Print

Recept: Stoofpeertjes in Prosecco

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze stoofpeertjes in prosecco en chocolade zijn een overheerlijk dessert om mee te verrassen! En een mooie afwisseling van de traditionele stoofpeertjes met rode wijn of bessensap!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 4 stoofpeertjes (bijv. Gieser Wildeman),
  • 500 ml prosecco (of witte druivensap voor een kids-proof versie),
  • 2 eetlepels suiker,
  • 1 kaneelstokje,
  • 1 vanille peul,
  • 50 gram witte en/of pure chocolade.
  • optioneel: een beetje abrikozen jam of marmelade voor erbij.

Instructions

  1. Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje er aan zitten. De bloemaanzet (aan de onderkant) gelieve horizontaal weg te snijden en dit zorgt er tevens voor dat de stoofpeertjes mooi rechtop blijven staan op je bord.. Was de peertjes en rangschik ze naast elkaar in een (kleine) pan. Schenk hier de prosecco (of witte druivensap), suiker en kaneelstokje bij. Snijd de vanillepeul doormidden, schraap deze uit, en voeg zowel het merg als de peul toe aan de prosecco.
  2. Breng alles langzaam aan de kook, en stoof de peertjes, met de deksel op de pan, gedurende 45 minuten. Blijf tussentijds controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, en vul dit anders een beetje bij met water.
  3. Schep de stoofpeertjes voorzichtig uit de pan en zet rechtop op een bordje. Rasp hier vervolgens de chocolade overheen, deze zal een klein beetje smelten op het warme stoofpeertje.

Eet smakelijk !

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt deze stoofpeertjes in prosecco gerust 1 dag vantevoren maken. Bewaar ze dan in de prosecco en afgedekt in de koelkast. Verwarm de stoofpeertjes in prosecco voor het serveren op een laag vuur en maak af met de geraspte chocolade.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ziet er lekker en leuk uit, ga ik binnenkort als toetje maken!
    Is niet moeilijk en makkelijk vooruit te maken. Wat ik fijn vind anders sta ik zo lang in de keuken als we eters hebben uitgenodigd.

  • Oh ze hebben zo'n lekker stoofpeertje uit rode wijn bij realfoodrestaurant, ik ga dit echt een keertje zelf maken! Hmm :)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago