Binnenkort is het Valentijnsdag en dan maak je natuurlijk een heel bijzonder dessert voor je geliefde. Met deze stoofpeertjes in prosecco steel jij de show! Maar ook tijdens de kerstdagen zullen deze Stoofpeertjes niet misstaan en is een mooie afwisseling van de klassieker in wijn of bessensap.
Wie is er nou niet dol op prosecco, fruit en chocolade?! De klassieke ‘Belle Helene’ is natuurlijk een van de meest bekende gerechten van peer en chocolade. Maar daarnaast ziet dit bordjes met stoofpeertjes in prosecco er ook nog eens heel feestelijk uit!
Stoofpeertjes zijn natuurlijk onlosmakend verbonden met de winter. De stoofpeertjes in rode wijn of port is vol rond van smaak en staat dikwijls op tafel tijdens kerst of als bijgerecht voor stoofvlees. En daar zijn deze stoofpeertjes in prosecco juist precies een tegenhanger van. Door de peertjes te pocheren in prosecco krijg je een hele lichte smaak en behoud het stoofpeertje ook zijn mooie lichte kleur.
Omdat het zachte fruit van deze stoofpeertjes in prosecco zo goed samengaan met chocolade, krijg je zo een heel luxe dessert door hier wat geraspte chocolade overheen te strooien. Je kunt uiteraard ook zelf een chocoladesaus maken voor over de stoofpeertjes, maar ik vond dit wel een mooi licht alternatief. Check hier overigens nog veel meer lekkere Valentijns recepten of smakelijke Kerstdesserts!
Deze stoofpeertjes in prosecco en chocolade zijn een overheerlijk dessert om mee te verrassen! En een mooie afwisseling van de traditionele stoofpeertjes met rode wijn of bessensap!
Eet smakelijk !
Groetjes, Betty
TIP: Je kunt deze stoofpeertjes in prosecco gerust 1 dag vantevoren maken. Bewaar ze dan in de prosecco en afgedekt in de koelkast. Verwarm de stoofpeertjes in prosecco voor het serveren op een laag vuur en maak af met de geraspte chocolade.
Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…
Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…
Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…
De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…
Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…
Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…
View Comments
Ziet er lekker en leuk uit, ga ik binnenkort als toetje maken!
Is niet moeilijk en makkelijk vooruit te maken. Wat ik fijn vind anders sta ik zo lang in de keuken als we eters hebben uitgenodigd.
Oh ze hebben zo'n lekker stoofpeertje uit rode wijn bij realfoodrestaurant, ik ga dit echt een keertje zelf maken! Hmm :)