Categories: Persoonlijk

Valentijnsdag Food TAG

Doen jullie mee met de Valentijnsdag Food TAG? Volgende week is het namelijk zo ver: Valentijnsdag staat alweer voor de deur! Waar de een rijkhalzend uitkijkt om de dag door te brengen met een geliefde, kan voor een ander Valentijnsdag maar niet snel genoeg voorbij zijn.

Inmiddels heb ik het geluk om mijn eigen Valentijn voor het 8ste jaar op een rij in mijn armen te mogen sluiten. Dus werd het hoog tijd om een ons beiden wat beter te leren kennen. Daarom heb ik de Valentijnsdag Food TAG bedacht.

Uiteraard komt er het nodig eten, hoe kan het ook anders, voorbij in deze Valentijnsdag Food Tag. De vragen zijn natuurlijk geheel in thema van de liefde en gaan over mij en mijn partner (= mijn valentijn) en hoe wij Valentijnsdag doorbrengen. So here we go!

DE VALENTIJNSDAG FOOD TAG :

1. Wanneer hebben jij en jouw Valentijn elkaar leren kennen?

Lekker cliche, maar dat was bij het kopierapparaat! Acht jaar geleden kwam Dylan werken bij het bedrijf waar ik al werkte. Ik zie hem nog voor me staan met zijn baggy pants and lange lok haar voor zijn gezicht. Hij werkte op de afdeling transport en moest dagelijk het nodig papierwerk inscannen en dat kwam hij toen bij mij, op de sales afdeling, doen. Dat stond elke dag weer garant voor een leuk praatje, wat we op een gegeven moment na werktijd in de bus naar huis voort zette.

2. Waar was jullie eerste (Valentijnsdag) date ?

We spraken af om in het weekend samen te gaan lunchen in de stad. Dat werd een belegd broodje bij De Quignon aan de Oude Gracht in Utrecht.

Niet super chique of fancy of zo. Dat hoeft dan ook weer niet op je eerste date. Maar godzijdank nam hij me niet mee naar de Burger King of zo.

3. Wat was het eerste gerecht dat je ooit voor je Valentijn gekookt hebt?

Oh wat was dat een avond zeg! Wij vonden elkaar al duidelijk erg leuk en ik besloot hem bij mij thuis uit te nodigen voor een etentje. Niets te moeilijk, gewoon een simpele pasta of zo.  Wij gingen eerst nog even samen boodschappen doen en kwamen toen prompt een collega tegen in de supermarkt. OEPS, betrapt! En ze had meteen door dat wij een date samen hadden. Maar dat mocht de pret niet drukken en ze beloofde het niet meteen door te vertellen aan al onze andere collega’s.  Hahaha.

Maar goed, terug naar het eten:  dat werd mijn spaghetti carbonara met spek, ei en champignons. Uiteraard hadden we een tiramisu toe. En toen wilde Dylan nooit meer weg. Mijn moeder had blijkbaar gelijk: Liefde gaat door de maag!

4. Wat is het leukste Valentijnsdag cadeau dat je ooit van hem/haar hebt gehad?

Op Valentijnsdag in 2013 gaf Dylan mij een Wordpress site cadeau. Dit werd mijn eerste blogpagina voor Betty’s Kitchen en diezelfde avond stond mijn allereerste recept nog online. Dat werd de bonbons met rode peper die ik speciaal voor die Valentijnsdag heb gemaakt. En uiteraard was dit een cadeau waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds plezier van heb!

5. Champagne met aardbeien gedipt in chocolade   OF   Wijn met een borrelplankje?

Wijn met een borrelplankje. Altijd. En kan eigenlijk elk moment van de dag wel. Wij zijn beiden nu eenmaal van die hartige snoepers.

6. Valentijnsdag cadeau gekocht   OF   zelfgeknutseld?

Zelfgeknutseld. En dat mag natuurlijk ook zelf gekookt zijn hoor. Zoals een met liefde besmeerd croissantje met een glas vers geperste jus dórange. Je kunt geen waarde hangen aan het feit dat iemand iets speciaals voor jou doet. En die mooie oorbellen kan ik altijd zelf nog wel kopen als het moet.

7. Onbijt op eigen bed   OF   Ontbijt op de hotelkamer?

Ik haat kruimels in bed, dus dan valt thuis ook meteen af. Het wordt ontbijt op de hotelkamer dus. En vaak is zo’n hotel ontbijt dan ook veel uitgebreider als je thuis op bed zou krijgen.

8. Homemade Valentijnsdiner   OF   Table for 2 in een restaurant?

Ohhh dat is moeilijk kiezen, want ik vindt beiden echt heel leuk! Maar na alle drukte en hectiek van de afgelopen maanden denk ik dat we deze Valentijnsdag het juist even rustig aan gaan doen. Gewoon met zijn tweetjes in de keuken staan en daarna samen afwassen. Net zoals we 8 jaar geleden ook deden. Oh nee, wacht, tegenwoordig hebben we een vaatwasser dus dat wordt samen de vaatwasser inruimen.

9. Eetbare Lingerie   OF   Eetbare Sieraden?

Ik heb getwijfeld over deze vraag, maar Dylan moest er wel heel hard om lachen, dus ik hou em er in. En mijn antwoord is eetbare sieraden. In mijn jeugd droeg ik altijd wel een snoephorloge, een lollypop-ring (waarom worden deze nou niet meer gemaakt!) of Haribo kersen snoep als oorbellen. Jeugdsentiment dus.

10. Tot slot, hoe ziet jouw perfecte Valentijnsdag er uit?

Dan zou ik toch graag weer wakker willen worden in mijn safaritent in Moab under Canvas.  Dit was echt betoverend mooi. En vervolgens lekker uitgebreid ontbijten op de veranda met uitzicht op de Canyonlands. Daarna een strandwandeling op de Seychellen, waar we een vuurtje stoken en een (zelfgevangen) visje barbequen, aan het strand met alleen maar brandende fakkels om ons heen.

En na zonsondergang gaan we crepes met nutella eten bij het kraampje boven aan Trocadero, met uitzicht op een mooi verlichtte Eiffeltoren.  Hoe ik dit allemaal op een dag ga doen is mij nog een raadsel, maar je moet altijd durven dromen.

Dit was hem dan!  Mocht je de Valentijnsdag Food Tag willen overnemen op jouw blog, dan vind ik dat erg leuk! Het is dan wel zo netjes om erbij te vermelden dat de tag van mij af komt.

Heb je geen blog? Laat dan gerust  jouw antwoorden weten in de comments hieronder. En via social media gebruik je  #valentijnsdagfoodtag . Dan kan ik toch nog meegenieten met jullie valentijnsdag !

(bron foto: Kersen snoepjes, Nutella crepes)

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago