Er zijn verschillende manieren om de perfecte steak te bereiden! Na een paar jaar steaks op de barbecue gemaakt te hebben, deel ik graag mijn favoriete manier van steaks bereiden. Van snijden, invriezen, kruiden, voorgaren en bakken op de barbecue! Jij kunt met deze tips nu ook zelf aan de slag met gegrilde steaks maken!
Een koe kun je opdelen in verschillende stukken en soorten vlees. Er zit een verschil in smaak en dat proef je vooral terug door soort eten dat de koe heeft gehad en zijn dagelijkse leefomstandigheden. Maar ook zeker vetgehalte, rijping van het vlees na de slacht etc. spelen hier een belangrijke rol in.
De Rib-eye is de steak die wij gaan klaarmaken met dit recept. Je kunt ook steaks maken van ossenhaas (top sirloins), de laten we de T-Bone steak niet vergeten. Met onderstaand recept ga je zelf heerlijke steak bereiden op de bbq! En in de video laat ik je zelfs zien hoe! Ten eerste, breng simpelweg steaks op smaak met peper & zout. Ten tweede kun je ook een pittige espresso dry rub gebruiken. Tot slot kun je ook de steak afbakken in een gietijzeren pannetje met boter, rozemarijn en knoflook op de bbq!
Voor de liefhebbers van vlees van de barbecue: probeer ook eens het recept voor Tex Mex style brisket van de barbecue, deze overheerlijke picanha met appel of ga voor een bavette in Aziatische marinade !
Als ik je een tip mag geven in deze: koop een hele runderlende (entrecote) bij de groothandel of slager. Want hier snijd je namelijk zelf zo’n 7-8 dikke plakken steak van. Wat je niet meteen nodig hebt vries je gewoonweg in. Maar in de video laat ik je ook meteen zien hoe je dit goed kunt doen, want je steaks luchtdicht verpakken is echt een must!
En eerlijk is eerlijk: deze dikkere steaks zijn echt de beste ever! Doordat ze ca. 2.5 – 3 cm dik zijn hebben ze wel eerst een langere garing nodig op de barbecue en dit doe je dus eerst slow op INDIRECTE hitte. Dunne (1 persoons) steaks hoef je enkel goed dicht te schroeien op hoge en DIRECTE hitte. Nog een bijkomend voordeel van het langzaam voorgaren (dit wordt ‘reversed searing‘ genoemd) is dat je steak altijd perfect op temperatuur is en niet per ongeluk ‘doorslaat’.
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Met dit recept ga je zelf de lekkerste steaks op de barbecue bereiden! En in de video laat ik je zien hoe! Van simpelweg steak met peper & zout, maar ook met pittige espresso dry rub en gebakken in een gietijzeren pannetje met boter, rozemarijn en knoflook! Ga jij ook lekker gegrilde steaks maken?
Voor de Espresso Dry Rub (5 EL):
(* of gebruik de inhoud van 1-2 espresso koffie capsules, die zijn al gemalen)
Voor de bereiding in het pannetje:
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met steak bereiden op de BBQ!
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een onderdeel willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…