Bunk hotel & restaurant in Amsterdam is een culturele hotspot dat gelegen is in Amsterdam-Noord. Hier komen alle smeltkroezen qua cultuur, mensen en kunst samen. Het is echt een plek voor jong en oud waar je dus fijn kunt slapen maar ook lekker kunt eten!

Wist je dat BUNK hotel en restaurant vroeger als kerk fungeerde? De Sint Ritakerk was namelijk altijd een plek waar Noord Amsterdammers samen kwamen. Zo nu en dan komen er ook gasten op het terras zitten die hier in de voormalige kerk zijn gedoopt of een communie hebben gehad en genieten nu van een goede lunch of diner.

BUNK Restaurant Amsterdam

Hoewel de buitenkant het gebouw misschien wat grauwig en donker overkomt is het binnen in het BUNK restaurant Amsterdam juist een oase van kleuren. Niet alleen hangen er vele bloemen aan het plafond, maar diverse kunstenaars hebben hier hun werk geëtaleerd. En die werken bezitten zo nu en dan de nodige humor, dus geef je ogen goed de kost bij Bunk hotel en restaurant! In het restaurant kun je op regenachtige dagen heerlijk vertoeven op de uitnodigende zachte stoelen. Of ga lekker met je lief, of vrienden aan de grote bar hangen. Er is in deze gekke tijd van Covid-19 goed gedacht aan de afstand met ruime zitplekken en er zijn diverse 2, 4 en 6 persoonstafels aanwezig. Het fijne is dat het bij BUNK restaurant een mix is van romantiek, vintage stijl met fluwelen banken, felle kleuren van de bloemen en schilderijen, tot aan de urban industriële stijl. Je ziet ook aan het publiek dat ze zich hier happy en laid-back voelen. Het personeel is zeer enthousiast, vriendelijke en staat je graag te woord om leuke verhalen te vertellen!

Over BUNK Hotel

Het BUNK hotel biedt ruimte voor 304 gasten in totaal! Met 107 kamers, veelal kleine ‘Bunk Rooms’ met tweepersoonsbed en eigen badkamer, maar ook 52 prive Pods. Denk bij dat laatste een beetje aan een eigen hostel kamer met bed, gescheiden met een verduisterend gordijn, voorzien van een eigen kluisje etc. Maar wel met de luxe van fairtrade handdoeken, biologische zeep. etc. Niet alleen slaap je dus in een oude kerk, maar kun je voor Amsterdamse begrippen hier heel fijn en zeer betaalbaar (vanaf 26 euro) overnachten! Als je in het restaurant komt eten, maar nieuwsgierig bent naar de Pods dan laat het personeel je met liefde deze (achter glas) zien.

Omdat het een perfecte zomerdag is besluiten we buiten op het mooie terras plaats te nemen. Jong en oud zit op gepaste afstand door elkaar heen. Rond de tafels staan vrolijk gekleurde stoelen en er zijn ook genoeg parasols voor de liefhebbers die graag een schaduwplekje opzoeken met deze hitte.

Dit eet en drink je bij BUNK Hotel & Restaurant Amsterdam

De menukaart is klein maar fijn bij BUNK Amsterdam. Omdat wij hier lunchen kiezen we iets niet te zwaars:

.Ik besluit de Spicy Ramen soep met sesam, rode pepers, Japanse zeewier, tauge, noedels en gamba’s te nemen. Perfect met dit warme weer, waar je veel vocht verliest en zo je zout gehalte op peil houdt 😉 Het gerecht was lekker pittig en puur. Echt een aanrader!

Mijn partner heeft haar zinnen gezet op een smashed salade met avocado, spinazie, een gepocheerd eitje en zonnepitten. Het was best wel een groot gerecht en gezien de prijsstelling had ze dit niet echt verwacht. Mijn partner genoot van de combinatie en het gerecht was lekker fris maar alleen was het wat moeilijk eten uit de hoge bowl.

We zijn met de auto gekomen en nemen dus iets alcohol vrij om erbij te drinken. Op een warme zomerdag even bijkomen met de Amsterdamse Yaya Kombucha ginger en yuzu is dan ook perfect. BUNK is trouwens prima bereikbaar per gratis ferry vanuit Centraal Station of bus. Maar kom je, net als wij, met de auto dan er is genoeg parkeergelegenheid aanwezig.

Na anderhalf uur compleet relaxed te hebben genoten van een heerlijke lunch bedanken we het personeel. Ja dit is een verborgen parel in Amsterdam waar we zeker terug komen! Misschien zelfs een keer blijven slapen in de pods, want zeg nou zelf, wie verwacht dit nou in een oude kerk?

Voor nu zeg ik op z’n mokums DE MAZZEL! Vincent.


BUNK Hotel & Restaurant Amsterdam
Hagedoornplein 2, 1031 BV Amsterdam, The Netherlands
BUNK Hotel Utrecht
Catharijnekade 9, 3511 RT Utrecht, The Netherlands
https://bunkhotels.com

Voor deze review waren wij uitgenodigd door BUNK Restaurant, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago