Vier de koude, winterse dagen met deze vegetarische spruitjessoep met kastanjechampignons. Je zet hem niet alleen in een mum van tijd op tafel. Het is namelijk ook een gezonde maaltijd om lekker bij op te warmen op koude avonden. En geloof mij, die spruitjes zijn om te smullen… voor het geval je nog twijfelde!
Twee weken terug maakte ik deze Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel en had daarna nog een halve zak spruitjes over. Soep is voor mij het ideale gerecht om kliekjes in te verwerken en zo ontstond het idee voor deze lekkere spruitjessoep maken als maaltijdsoep. Als je dus nog andere producten hebt liggen in de koelkast, voeg deze dan vooral toe. Bijvoorbeeld prei, bleekselderij, bosui of broccoli passen er qua smaak ook prima bij! De liefhebber kan er zelfs magere spekreepjes of peulvruchten aan toevoegen voor extra proteine! Check hier in ieder geval nog meer lekkere winterse soep recepten!
Spruitjes zijn in de volksmond behoorlijk onbemind, door kinderen én volwassenen. Nu moet ik toegeven dat ik ze puur, gekookt op m’n bord ook niet heel erg weet te waarderen. Maar ergens in verwerkt, zoals deze spruitjessoep of in een salade, zijn ze gewoonweg hartstikke lekker. En wist je dat spruitjes supergezond zijn? De oer-Hollandse groenten zijn echt een soort mini-superfoods spruitjes. Ze zitten bomvol vitamine B, C (meer dan in een sinaasappel) en K, vezels en mineralen. En al die vitamientjes en mineralen kunnen we hartstikke goed gebruiken tijdens koude, donkere dagen. Geniet dus heerlijk van al onze recepten met spruitjes op de website.
Dit recept voor een heerlijke winterse spruitjessoep en kastanjechampignons is vegetarisch, maar vol van smaak! Zet deze – veelal ondergewaardeerde – groente gerust vaker op tafel dus!
Voor erbij:
Eet smakelijk
Bewaartip: Heb je een kommetje spruitjessoep over? Bewaar deze afgedekt en afgekoeld in de koelkast en warm de dag erna op voor de lunch!
Variatietips: Wil je een beetje proteine toevoegen aan dit recept? Bak dan tevens 200 gram (vegetarische) magere spekreepjes mee met de uien en bereid verder volgens recept. Je kunt er ook voor kiezen om aan het eind een klein blikje afgespoelde witte bonen aan de soep toe te voegen.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze vegetarische spruitjessoep met kastanjechampignons.
Vandaag begint officieel de lente en dat betekent dat de paasdagen ook in aantocht zijn.…
Momenteel vind de Ramadan plaats dus ik wilde een heerlijk recept uit de Marokkaanse keuken…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke, veganistische geroosterde spruitjessalade met boerenkool,…
Als je Turkse of Marokkaanse winkeltjes of bakkers bezoekt dan ben je ongetwijfeld ook deze…
Tijdens de koude winterse dagen komen de comfort food gerechten vanzelf weer op tafel! Zo…
Kumpir is een Turks street food gerecht en bestaat uit een grote gepofte aardappel met…