Voor op een zomerse avond maakte ik deze vegetarische speltsalade met gegrilde groenten, kruidenkaas en adukibonen. Lekker vullend en voedzaam!
In het voorjaar en de zomer ben ik dus gek op salade’s, maar ik teer niet zo goed op alleen een blaadje sla:) Ik ben dan ook altijd op zoek naar lekkere, gezonde varianten die wel goed vullen, zoals een lauwwarme speltsalade.
Lauwwarme salades vind ik dan ook een extra feestje, daar heb ik toch iets meer ‘diner-gevoel’ bij. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze Salade met gnocchi, geitenkaas en gepocheerde tomaat en kende je deze Caesarsalade met aardappel, ei en spek en Chili Sin Carne met ijsbergsla al? Je vind volop variatie recepten voor zomerse salades op deze site!
Ik was zelf nog niet erg bekend met het gebruik van spelt in z’n originele vorm, in tegenstelling tot speltmeel en -brood dat inmiddels vrij bekend is. Het lijkt een beetje op bulgur en tabouleh, hoewel het nog iets meer kauwen vergt haha. Dat, naast het gebruik van de nootachtige adukibonen (dit zijn peulvruchten), zorgt ervoor dat dit een voedzaam en vezelrijk maaltje is waardoor je de rest van de avond lekker voldaan bent.
Benodigdheden:
Bewaartip: Je kunt de salade in de koelkast bewaren voor bijvoorbeeld de dag erna. Serveer hem dan koud, ook lekker!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ziet er lekker uit! Ik vind de combinatie met de koude feta altijd zo lekker.