Print

Recept: Speltsalade met gegrilde groenten

Speltsalade met gegrilde groenten

Ingredients

Scale

Benodigdheden:

Instructions

  1. De adukibonen moeten van tevoren 3 uur wellen in water, houd hier dus rekening mee bij de bereidingstijd. Giet ze na het wellen af, voeg schoon water toe, breng aan de kook en kook de adukibonen in 45 minuten zachtjes gaar.
  2. Ook de spelt heeft een behoorlijk garingstijd: voeg de spelt toe aan kokend water en kook het voor 25 minuten zachtjes door.
  3. Zodra de spelt in het water zit, kun je ondertussen de rest van de salade gaan bereiden. Was de aubergine en snijd hem in dikke plakken van ongeveer een centimeter dik. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de grillpan en gril de plakken aubergine aan beide kanten totdat er een bruin grillrandje op ontstaat. 
  4. Snijd ondertussen de sjalotjes in vieren. Leg de gegrilde plakken aubergine op een serveerbord. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie toe aan de grillpan en gril vervolgens de cherrytomaten en sjalotjes rondom. Verknip 1 van de 2 rozemarijntakjes boven de grillpan zodat de kruiden vermengen met de olijfolie en groenten. 
  5. Verkruimel de feta alvast. Zodra de spelt en bonen gaar zijn giet je ze af. Roer wat olie door de spelt en vervolgens ook de adukibonen. Verdeel dit over de gegrilde plakken aubergine. Vervolgens verdeel je de gegrilde tomaten en sjalotjes eroverheen en eindig met de blokjes feta. Verknip het tweede rozemarijntakje over de salade en schep de kruidenkaas bij de salade. Vermaal er wat verse peper en zout overheen. 

Bewaartip: Je kunt de salade in de koelkast bewaren voor bijvoorbeeld de dag erna. Serveer hem dan koud, ook lekker!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda