Ben jij ook zo’n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk van eten. Speciaal voor de aankomende Sinterklaas viereing ging ik aan de slag met een ‘rauw’ eetbaar Speculaas cookie dough in vanille ijs. Dat wordt een lekker toetje tijdens het Sinterklaasfeest!

Hoe maak je speculaas cookie dough?

Een aantal jaren geleden deelde ik dit recept voor eetbaar koekjes deeg van Ben en Jerry’s en het is nog steeds een grote favoriet op de website. De ijsmaker staat er namelijk bekend om hun kleine porties veilig cookiedough in hun ijs te stoppen. Speciaal voor de feestdagen leek mij een alternatief met een soort speculaascookie dough ijs dan ook helemaal fantastisch om te maken. Ook hier is de bloem behandeld en verhit voor veilige consumptie. We pakken dan ook uit met extra karamelsaus en geroosterde amandelen om er een compleet Sinterklaas dessert van te maken!

Nog meer lekkere recepten voor Sinterklaas feest!

Maak jij er aankomende Sinterklaasviering een heus feestje van? Pak dan uit met een van deze lekkere recepten voor sinterklaas. Ga aan de slag met zelf sinterklaas sateetjes van kip maken. Of maak deze filodeeg kaaspakketjes voor de liefhebber. Ook lekker zijn deze Stafjes van Sinterklaas met bacon. Maar daarnaast mogen de huisgemaakte pepernoten of eigenlijk kruidnoten natuurlijk ook niet ontbreken. En sluit je de avond af met onderstaande Speculaas cookie dough ijs. Maak er een mooi feest van!


Print

Speculaas cookie dough ijs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met dit recept ga je aan de slag voor zelf veilig koekjesdeeg maken. Draai hier kleine balletjes van en meng deze met vanille ijs voor een speculaas Cookie Dough ijs voor bij voorbeeld Sinterklaas viering. Top je bolletje af met karamelsaus en amandelen voor de ultieme zoete afsluiter!

Ingredients

Scale

Voor de Speculaas Cookie Dough: (400 gr benodigd ipv 525 gr)

  • 80 gr tarwebloem
  • 50 gr koude roomboter
  • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl. speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 el koude melk

Extra:

  • 1 bak vanille ijs ( 900 ml
  • 6 el karamel saus
  • 40 gr (bruine) amandelen

Instructions

  1. Stop de boter en suiker in de keukenmixer en mix het geheel licht en romig in een paar minuten.
  2. Voeg de vanille, slagroom en zout toe en mix het geheel door.
  3. Tot slot voeg je de verwarmde bloem toe en meng het geheel goed door elkaar. (tip: gebruik een bischopspatelkoekjes klopper in plaats van de garde.
  4. Zet de machine uit en vouw met een spatel de chocolade druppels door het deeg. Scoop er eventueel kleine
  5. xxx
  6. Voor een uitgebreide bereidingswijze voor veilig cookie dough maken, lees je even dit recept goed door.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Surinaamse Bami met kip

Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…

2 dagen ago

Knoflookcurry met bonenrijst

Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse…

4 dagen ago

30x Vegan Recepten

Het is vandaag World Vegan Day en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.…

6 dagen ago

10x Halloween Taart en Cupcakes

Wie jarig is trakteert, dus heb ik maar liefst 10 recepten voor Halloween taart en…

7 dagen ago

Halloween Pizza met skelet schedels

Wist je dat witte champignons uitermate geschikt zijn om eetbare 'skelet schedels' van te maken?…

1 week ago

Zelf Dukkah Maken

Als er een krokante topping is die je hier steevast in de voorraadkast tegenkomt, dan…

1 week ago