Taart Recepten

Speculaas Cheesecake met appel (video)

Speculaaskruiden, pumpkin spice en kaneel horen onlosmakend bij de herfstperiode. Dus een speculaas cheesecake met appel maken is dan ook het perfecte recept om te maken tijdens een druilerige middag in oktober!

Vier de herfst met cheesecake!

Ja beste mensen, de zomer is toch echt voorbij. En op deze koude en regenachtige dagen komen de kruidige gerechten voor bij. Zo tover ik een standaard cheesecake gerust om tot een speculaas cheesecake met appel voor de herfst. Met een beetje hulp van medefoodie Sabine Koning van Ohmyfoodness.nl, want die bracht onlangs een serie cheesecake bakmixen op de markt en de speculaas-karamel cheesecake variant moest ik natuurlijk uitproberen! Afgetopt met stukjes appel en een crumble met amandel bleek dat dit een perfecte cheescake te zijn om de herfst mee te vieren. En die wil jij ook gaan proeven!

Nog meer lekkere cheesecake recepten

Kun jij ook geen genoegen krijgen van deze speculaas cheesecake met appel? Gelukkig hebben wij nog veel meer lekkere cheesecake recepten op deze site staan. Leer alle ins en outs van het bereiden in dit recept voor een Klassieke cheesecake maken. Tijdens de feestdagen is deze Sinterklaas cheesecake met karamel een grote favoriet. En speciaal rond Halloween is deze nog bake pumpkin cheesecake ook een aanrader. En wat dacht je van dit perfecte huwelijk met chocolade: dit jaar maakte de Cheesecake brownies ook hun intrede namelijk! Dat wordt lekker genieten van roomkaas!

Kookvideo: Speculaas Cheesecake met appel

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Speculaas Cheesecake met appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vier de herfst met deze spectaculaire speculaas cheesecake met appel en karamel. Gemaakt met de Ohmyfoodness cheesecake bakmix en afgetopt met plakjes appel, een crumble van havermout en krokante amandelstukjes. Dat is op en top genieten van de herfst!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 2 uur en 15 min.
  • Total Time: 9 uur.
  • Yield: 1012 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor je begint.

  • 1 stuks OhMyFoodness Bakmix voor Cheesecake Speculaas-Karamel,
  • 50 gram ongezouten roomboter,
  • 600 gram roomkaas,
  • 2 eieren,
  • 1 eidooier.

 

Topping:

  • 2 kleine appeltjes,
  • 50 gram roomboter
  • 30 gram havermout,
  • 1 eetlepel (licht)bruine basterd suiker,
  • 20 gram amandelstukjes,
  • snufje speculaaskruiden.

 

Extra:

  • Springvorm met 20 cm  of 24 cm (deze gebruikte ik),
  • keukenmixer met garde of bisschop spatel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (135 hete lucht). Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje.
  2. Smelt de boter in een pannetje en meng deze met kruimelbodem mix. Stort uit in de springvorm en druk de bodem goed aan. Zet apart.
  3. Klop de roomkaas met de mix voor cheesecake glad in de keukenmachine. Spatel vervolgende een voor een de eieren en eierdooier er door heen. Stort uit op de koekbodem en strijk glad.
  4. Snijd de appels doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de appelhelften in dunne plakjes en beleg hiermee de bovenkant van de speculaas cheesecake.
  5. Voor de kruimeltopping: Roer de roomboter glad en warm met je handen. Voeg het havermout en suiker toe en vorm een kruimelig beslag. Verdeel dit over de appelschijfjes. Strooi tot slot de amandelstukjes er overheen en schuif de Speculaas cheesecake met appel in de oven. Bak de taart gedurende 75 minuten gaar.
  6. Zet daarna de oven uit en zet de deur op een kiertje. Laat de cheesecake gedurende 1 uur in de oven koelen. Verplaats daarna naar het aanrecht en laat volledig afkoelen.
  7. Dek vervolgens de springvorm af met zilverfolie en laat de cheesecake hierna minstens 6 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
  8. Maak de taart voor het serveren af met een snufje speculaaskruiden. Kneed nu alleen nog het bijgeleverde zakje karamel door met je vingers en verdeel deze over de taart. Snijd in punten en geniet!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago