Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een curry van vlees. Maar zullen we daar ook gewoon een lekker groente bijgerecht mee serveren? Neem bijvoorbeeld deze gestoofde snijbonen in kokosmelk. Het is een snel en eenvoudig bijgerecht om te maken maar boordevol smaakmakers uit deze fantastische keuken. Maak dus zeer zeker eens Buncis Lodeh voor je rijsttafel.
Dit recept voor gestoofde snijbonen in kokosmelk is een heerlijk groente bijgerecht uit de Indonesische keuken. Dit is een versimpelde versie van mijn Sajoer Lodeh recept waarbij diverse groenten worden afgekookt in kokosmelk, maar dan simpelweg snijbonen in de hoofdrol en ook een stuk minder ingrediënten. Het resultaat zijn zachte boontjes met een zoete maar gekruide kokossaus die goed bij rijst en veel vleessoorten past. Deze Buncis Lodeh en maar ook Sajoer Lodeh zijn zacht en romig van smaak en zeker niet pittig. Het zijn dan ook Indonesische groente bijgerechten die mijn kids graag lusten.
Serveer de Buncis Lodeh als aanvulling op rijst en vlees, of als onderdeel van een Indonesische rijsttafel. Deze gestoofde snijbonen in kokosmelk passen bijvoorbeeld perfect bij Gulai Domba, een zachte Indonesische lamsvlees curry met kaneel en kokosmelk (binnenkort online). Maar hij combineert ook heel fijn met simpelweg Sateh Ajam (kipsate). Ben je meer liefhebber van groenten in een pittige saus? Dan zijn deze hete Sambal Goreng Buncis met gebakken sperziebonen juist voor jou! Enne ken je ook dit Indische gerecht van groenten in zoetzuur al? Eet smakelijk alvast!
Dit recept voor gestoofde snijbonen in kokosmelk is een heerlijk groente bijgerecht uit de Indonesische keuken. Dit is een versimpelde versie van mijn Sajoer Lodeh recept waarbij diverse groenten worden afgekookt in kokosmelk. Het resultaat zijn zachte groenten met een zoete maar gekruide kokossaus die goed bij rijst past en bovendien is dit bijgerecht heel snel en eenvoudig te maken.
Voor de boemboe:
Selamat Makan! (=eet smakelijk)
Varieer gerust met dit recept. Vervang bijvoorbeeld de snijbonen door een gelijke hoeveelheid bloemkool roosjes, sperziebonen of in dikke repen gesneden witte kool. Met name groenten die een beetje meer bite hebben zijn heerlijk om af te koken in zoete kokosmelk.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van sajoer lodeh groenten in kokosmelk.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…