Smoothie Recepten

Smoothie Bowl met Frambozen en granola

Na alle regen komt er eindelijk weer wat zomers weer aan. Dus hoog tijd voor een ‘verkoelend’ ontbijtje van frambozen-bananenijs. Deze mooie roze smoothie bowl met frambozen en granola zit boordevol goede vitaminen en mineralen. Mocht je, net al ik, al fan zijn van granola met rood fruit, dan is dit versie 2.0 . Een smoothie bowl boordevol fruit, met een lekkere crunch van granola, is de ideale start van je werkdag. 

Roze smoothie bowl

Een smoothie bowl is letterlijk een fruitsmoothie, maar eentje die zo dik van consistentie is, dat je hem kunt oplepelen uit een kommetje. Ik ben hier afgelopen zomer weer een beetje verslingerd aan geraakt en dacht: ik moet gewoon weer wat heerlijke smoothie bowl recepten met jullie delen! Vandaag dus een versie met lekker veel rood fruit, zoals deze smoothie bowl met frambozen en granola. Dankzij de gezonde mineralen in bananen en lekker knapperige granola, is dit een van mijn favoriete smoothie bowls van dit moment! En voor na het sporten is deze versie met pindakaas en chocolade een favoriet van mij.

Gezonde vetten en antioxidanten

Deze smoothie bowl haalt zijn kracht uit bevroren bananen. Dit geeft hem zijn volle, romige en zoete smaak. Bananen zitten overige boordevol kalium en helpt tegen symptonen van PMS. (Dames opgelet!) Het is de ideale tegenhangen van zure frambozen. Dit zijn echter wel kleine rode vitamine C bommetjes met een krachtige antioxidant. Daarnaast bevatten frambozen ook nog eens weinig calorieen, zodat je je ook meteen minder schuldig hoeft te voelen over de bananen in dit recept. Om de smaak van deze smoothie bowl met frambozen in balans te brengen, voeg ik flinke lepel amandelboter. Het geeft een zachte nasmaak en brengt zoet & zuur goed samen. Daarnaast bevatten amandelen goede vetzuren en vitamine E: voor bescherming van je spieren en huid. En laten we ook de kalium, voor een positief effect op de bloeddruk niet vergeten.


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Smoothie Bowl met Frambozen en granola

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk verkoelend ontbijt met n’icecream gemaakt van bevroren banaan. Lekker lepelen uit een kommetje met een soft serve frambozenijs met crunchy granola en noten, zaden en pitten. Zo kom je wel eenvoudig aan die twee stuks fruit per dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 12 h.
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 5 min. + een nachtje in de vriezer
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Smoothie
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de smoothie Bowl:

  • 2 (bevroren) bananen, in plakjes
  • 150 gram (diepvries) frambozen
  • 100150 ml amandelmelk
  • 1 flinke eetlepel amandelpasta (of andere notenpasta)

Optionele toppings:

  • 2 eetlepels (homemade) granola
  • gemalen lijnzaad
  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • extra stukjes rood fruit zoals frambozen of aardbeien

Instructions

  1. Begin altijd de avond van tevoren: Pel de banaan en snijd in plakjes. Stop deze direct in een diepvrieszakje en leg gedurende een nachtje plat neer in de vriezer.
  2. Voor de smoothiebowl voeg je de bananen, frambozen, amandelmelk en amandelboter in blender en mix helemaal glad tot een dikke, romige smoothie met een consistentie van soft serve ijs.
  3. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie eerst te gebruiken bij bevroren producten.
  4. Schep de smoothie in een kom en tof af met bijvoorbeeld granola en wat extra rood fruit. Deze smoothie bowl met frambozen is ook heerlijk om te verrijken met goede vetten en vitamientjes zoals chiazaad, lijnzaad, gojibessen, pompoenpitten etc.
  5. Serveer direct!

Eet smakelijk!


Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago