Soep Recepten

Rode bietensoep met kokos en sinaasappel

Deze vegan rode bietensoep smaakt door de kokosmelk en sinaasappel fris en romig tegelijkertijd. Een heerlijk, gezond voorgerechtje om te serveren voor gasten of gewoon voor jezelf!

Een vegetarische rode bietensoep

Het is weer een Meatless Monday, dus ik heb een lekker voorjaarsoep op het menu gezet. Vegetarisch en boordevol goede vitamientjes! Ze zitten vol vitaminen (foliumzuur vooral), mineralen en antioxidanten. Bovendien bevatten ze maar weinig calorieën. Maak vooral een grote porties van deze rode bietensoep met kokos, zodat je dit later in de week nog kunt opwarmen voor de lunch of een eenvoudig diner met wat brood erbij geserveerd.

Recepten met rode bietjes

Rode bietjes zijn enorm veelzijdig en je kunt er natuurlijk veel meer mee maken dan enkel een rode bietensoep. Op Betty’s Kitchen hebben we al vele variaties met deze kleurrijke groenten geplaatst. Zo kun je ze verwerken in een rode hummus dip, of maak er bietjes stamppot van. Mijn favorieten zijn dit recept voor Geroosterde bietjes risotto met mozarella en een overheerlijke vegetarische burger met bietjes. Maar je kunt er ook een (semi)zoete taart van maken, zoals deze Tarte Tatin met rababer en rode biet.

Print

Recept: Rode bietensoep met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

1 from 1 review

Vier het voorjaar met deze felgekleurde rode bietensoep met kokos. Rode bietjes zijn zeer gezond en maken een smakelijke maaltijdsoep!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soep
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 200 gram gekookte rode bietjes
  • 200 ml. kokosmelk
  • 1/2 sinaasappel
  • 4 cm. verse gember
  • 1 witte ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. pistachenootjes (ongezouten, ongebrand)
  • Kokosolie om te bakken
  • Peper en zout
  • Evt. brood om erbij te serveren

Instructions

  1. Indien nodig: bereid het brood volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil de ui en versnipper deze. Ook schil je de gember en rasp of snij deze heel fijn. De rode bietjes rasp of snij je eveneens in kleine blokjes.
  3. Verwarm wat kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui totdat deze glazig wordt. Vervolgens voeg je de geraspte gember en bietjes toe en verwarm nog even mee.
  4. Voeg de kokosmelk, 200 ml. water en het bouillonblokje toe aan de bietjes. Pers de halve sinaasappel uit en voeg het sap toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  5. Met een staafmixer mix je de soep tot een egaal geheel. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  6. Serveer de soep met de pistachenootjes eroverheen verdeeld en met het brood ernaast.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Wauw, die kleur! In het weekend ga ik deze zeker proberen. Als de soep net zo lekker smaakt als dat het eruitziet, dan wordt het smullen...

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago