Soep Recepten

Rode bietensoep met kokos en sinaasappel

Deze vegan rode bietensoep smaakt door de kokosmelk en sinaasappel fris en romig tegelijkertijd. Een heerlijk, gezond voorgerechtje om te serveren voor gasten of gewoon voor jezelf!

Een vegetarische rode bietensoep

Het is weer een Meatless Monday, dus ik heb een lekker voorjaarsoep op het menu gezet. Vegetarisch en boordevol goede vitamientjes! Ze zitten vol vitaminen (foliumzuur vooral), mineralen en antioxidanten. Bovendien bevatten ze maar weinig calorieën. Maak vooral een grote porties van deze rode bietensoep met kokos, zodat je dit later in de week nog kunt opwarmen voor de lunch of een eenvoudig diner met wat brood erbij geserveerd.

Recepten met rode bietjes

Rode bietjes zijn enorm veelzijdig en je kunt er natuurlijk veel meer mee maken dan enkel een rode bietensoep. Op Betty’s Kitchen hebben we al vele variaties met deze kleurrijke groenten geplaatst. Zo kun je ze verwerken in een rode hummus dip, of maak er bietjes stamppot van. Mijn favorieten zijn dit recept voor Geroosterde bietjes risotto met mozarella en een overheerlijke vegetarische burger met bietjes. Maar je kunt er ook een (semi)zoete taart van maken, zoals deze Tarte Tatin met rababer en rode biet.

Print

Recept: Rode bietensoep met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

1 from 1 review

Vier het voorjaar met deze felgekleurde rode bietensoep met kokos. Rode bietjes zijn zeer gezond en maken een smakelijke maaltijdsoep!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Soep
  • Diet: Vegan

Ingredients

  • 200 gram gekookte rode bietjes
  • 200 ml. kokosmelk
  • 1/2 sinaasappel
  • 4 cm. verse gember
  • 1 witte ui
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. pistachenootjes (ongezouten, ongebrand)
  • Kokosolie om te bakken
  • Peper en zout
  • Evt. brood om erbij te serveren

Instructions

  1. Indien nodig: bereid het brood volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil de ui en versnipper deze. Ook schil je de gember en rasp of snij deze heel fijn. De rode bietjes rasp of snij je eveneens in kleine blokjes.
  3. Verwarm wat kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui totdat deze glazig wordt. Vervolgens voeg je de geraspte gember en bietjes toe en verwarm nog even mee.
  4. Voeg de kokosmelk, 200 ml. water en het bouillonblokje toe aan de bietjes. Pers de halve sinaasappel uit en voeg het sap toe. Roer goed door en breng aan de kook.
  5. Met een staafmixer mix je de soep tot een egaal geheel. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  6. Serveer de soep met de pistachenootjes eroverheen verdeeld en met het brood ernaast.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Wauw, die kleur! In het weekend ga ik deze zeker proberen. Als de soep net zo lekker smaakt als dat het eruitziet, dan wordt het smullen...

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago