Sinterklaas is weer in Nederland aangekomen, dus deze keukenpiet heeft een lekker recept meegenomen. Het is een gezonde Sinterklaas smoothie voor twee en daar beginnen jullie de dag heel erg goed mee.  

Sinterklaas Smoothie zonder toegevoegde suikers

Deze Sinterklaas Smootie is zonder toegevoegde suikers, maar gezoet met een gezonde banaan. Zo zet je namelijk heel eenvoudig je verbrandingsmotor aan. De kruidnoten liggen er alleen voor de sier, want dat guilt-free proeven dat doe je hier!

Glutenvrije lekkernij

Tijdens Sinterklaas maken we ook die gevoelige buikjes heel blij, want dit Sinterklaas smoothie recept is ook nog eens glutenvrij. Maar wat maakt een deze lekkernij zo typerend voor Sinterklaas dan? De ingrediënten voor de Sinterklaas Smoothies lees je hieronder, dus geniet er van!

Enne.. maakte dit recept voor Sinterklaas Smoothie jou ook heel erg blij? Dan heb ik hier nog meer fijne Sinterklaas recepten op een rij!

Print

Recept: Sinterklaas Smoothie (suikervrij en glutenvrij)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 persoon
  • Category: SInterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 3 dadels,
  • 1 banaan,
  • 1/2 avocado,
  • 1 eetlepel (rauwe) cacaopoeder,
  • 1 eetlepel lijnzaad,
  • 1 theelepel koek,- of speculaaskruiden,
  • 250 – 300 ml amandelmelk,
  • klein handje havermout.

Extra: Blender.

 

 

Instructions

  1. Ontpit de dadels en hak in stukjes. Pel de banaan en snijd in plakken. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Stop alle ingrediënten in de blender en maal fijn tot je een zachte Sinterklaas smoothie heb. Varieer gerust met de hoeveelheid amandelmelk, want de dikte van een smoothie is een persoonlijke voorkeur.
  3. Serveer deze sinterklaas smoothie direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

4 dagen ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

5 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

7 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

1 week ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

2 weken ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

2 weken ago