Sinterklaas is weer in Nederland aangekomen, dus deze keukenpiet heeft een lekker recept meegenomen. Het is een gezonde Sinterklaas smoothie voor twee en daar beginnen jullie de dag heel erg goed mee.  

Sinterklaas Smoothie zonder toegevoegde suikers

Deze Sinterklaas Smootie is zonder toegevoegde suikers, maar gezoet met een gezonde banaan. Zo zet je namelijk heel eenvoudig je verbrandingsmotor aan. De kruidnoten liggen er alleen voor de sier, want dat guilt-free proeven dat doe je hier!

Glutenvrije lekkernij

Tijdens Sinterklaas maken we ook die gevoelige buikjes heel blij, want dit Sinterklaas smoothie recept is ook nog eens glutenvrij. Maar wat maakt een deze lekkernij zo typerend voor Sinterklaas dan? De ingrediënten voor de Sinterklaas Smoothies lees je hieronder, dus geniet er van!

Enne.. maakte dit recept voor Sinterklaas Smoothie jou ook heel erg blij? Dan heb ik hier nog meer fijne Sinterklaas recepten op een rij!

Print

Recept: Sinterklaas Smoothie (suikervrij en glutenvrij)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: SInterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3 dadels,
  • 1 banaan,
  • 1/2 avocado,
  • 1 eetlepel (rauwe) cacaopoeder,
  • 1 eetlepel lijnzaad,
  • 1 theelepel koek,- of speculaaskruiden,
  • 250 – 300 ml amandelmelk,
  • klein handje havermout.

Extra: Blender.

 

 

Instructions

  1. Ontpit de dadels en hak in stukjes. Pel de banaan en snijd in plakken. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Stop alle ingrediënten in de blender en maal fijn tot je een zachte Sinterklaas smoothie heb. Varieer gerust met de hoeveelheid amandelmelk, want de dikte van een smoothie is een persoonlijke voorkeur.
  3. Serveer deze sinterklaas smoothie direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

18 uur ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

2 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

4 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

5 dagen ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

1 week ago

Surinaamse Bami met kip

Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…

1 week ago