Chocoholics opgelet! Deze Chocoladetaart met frambozen is het enige dat je nog nodig hebt om je kerstdiner tot een perfect einde te brengen! Je vrienden en familie zullen je eeuwig dankbaar zijn als je deze taart met ze deelt!

Een decadente chocolade taart

Het oorspronkelijke recept voor deze decadente chocoladetaart is van Donna Hay, en ik kwam hem tegen in het boek Hoge Hakken in de Keuken. En vanaf de allereerste keer dat ik hem maakte was ik meteen verkocht. Bij deze mijn excuses dat ik dit recept nog niet eerder met jullie gedeeld hebt, want als chocoladeliefhebber kan ik niet meer zonder en zet ik er minstens nog 1x per jaar mijn tanden in tijdens een feestelijke gelegenheid.

Heerlijk smeuig zoals een brownie!

De taart heeft meer weg van een brownie en is daarom ook heerlijk zacht en smeuïg. Doordat er ook frambozen in het beslag verwerkt zijn, blijft deze chocoladetaart ook een beetje vochtig van binnen. Hier ga jij echt de kerst show mee stelen. Hij is simpel maar chic tegelijk.  Vergeet alleen niet eerst een stukje voor jezelf af te snijden want hij is op voor je het weet. (Ja, ik spreek uit eigen ervaring…). Check hier nog veel meer lekkere kerstdesserts en taarten.


Print

Recept: Chocoladetaart met Frambozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze decadente chocoladetaart is rijkelijk gevuld met frambozen. Hoewel de kern daardoor een beetje zacht en smeuig blijft is de taart verrukkelijk om bijvoorbeeld het kerstdiner met af te sluiten. Of gewoonweg om een kopje koffie bij te serveren!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 1 uur.
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 10-12 personen
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

  • 250 gram pure chocolade,
  • 250 gram roomboter,
  • 4 grote eieren (L),
  • 350 gram fijne kristalsuiker,
  • 1/2 theelepel vanille aroma of 1 zakje vanillesuiker,
  • snufje zout,
  • 350 gram bloem,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 100 gram amandelmeel,
  • 200 gram verse of diepvries frambozen (+ extra voor decoratie)

Extra:

  • oven,
  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier,
  • steelpannetje,
  • (hand)mixer.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Breek de chocolade in stukken en smelt deze samen met de roomboter in een steelpannetje. Zet het vuur niet te hoog en blijf regelmatig roeren. Zodra gesmolten haal je het pannetje van het vuur en zet deze apart om een beetje af te koelen.
  3. Klop intussen de eieren met de suiker, vanille en een snuf zout tot een lichte, dikke vla (ongeveer 5-7 minuten). Voeg de bloem, bakpoeder en het amandelmeel toe en klop zachtjes door.
  4. Voeg vervolgens het chocolademengsel en de frambozen toe en spatel deze door het beslag. Schep het beslag in de taartvorm bak de chocoladetaart met frambozen gedurende 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat de taart goed afkoelen alvorens hem uit de vorm te halen. Serveer hem wat extra frambozen en een pittig bakje koffie voor een perfect einde van je avond.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi Noesjka,

      de ongeschreven regel is bij alles dat je klaarmaakt nooit langer dan 3 dagen te bewaren.
      Tenzij ik iets anders in het recept erbij vermeld heb, geld dat ook voor taarten.
      Maar je kunt deze taart, eenmaal afgekoeld, ook dezelfde dag nog invriezen.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

1 dag ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

4 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

6 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago