Chocoholics opgelet! Deze Chocoladetaart met frambozen is het enige dat je nog nodig hebt om je kerstdiner tot een perfect einde te brengen! Je vrienden en familie zullen je eeuwig dankbaar zijn als je deze taart met ze deelt!
Het oorspronkelijke recept voor deze decadente chocoladetaart is van Donna Hay, en ik kwam hem tegen in het boek Hoge Hakken in de Keuken. En vanaf de allereerste keer dat ik hem maakte was ik meteen verkocht. Bij deze mijn excuses dat ik dit recept nog niet eerder met jullie gedeeld hebt, want als chocoladeliefhebber kan ik niet meer zonder en zet ik er minstens nog 1x per jaar mijn tanden in tijdens een feestelijke gelegenheid.
De taart heeft meer weg van een brownie en is daarom ook heerlijk zacht en smeuïg. Doordat er ook frambozen in het beslag verwerkt zijn, blijft deze chocoladetaart ook een beetje vochtig van binnen. Hier ga jij echt de kerst show mee stelen. Hij is simpel maar chic tegelijk. Vergeet alleen niet eerst een stukje voor jezelf af te snijden want hij is op voor je het weet. (Ja, ik spreek uit eigen ervaring…). Check hier nog veel meer lekkere kerstdesserts en taarten.
Deze decadente chocoladetaart is rijkelijk gevuld met frambozen. Hoewel de kern daardoor een beetje zacht en smeuig blijft is de taart verrukkelijk om bijvoorbeeld het kerstdiner met af te sluiten. Of gewoonweg om een kopje koffie bij te serveren!
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Heb je taart gemaakt. Verse frambozen uit de tuin erbij. Heerlijk!
Ohw heerlijk! geniet er van!!
Hoe lang kun je de taart bewaren?
Hi Noesjka,
de ongeschreven regel is bij alles dat je klaarmaakt nooit langer dan 3 dagen te bewaren.
Tenzij ik iets anders in het recept erbij vermeld heb, geld dat ook voor taarten.
Maar je kunt deze taart, eenmaal afgekoeld, ook dezelfde dag nog invriezen.