Wil je eens chili con carne zonder vlees maken? Voor dit Chili sin carne recept gebruik ik blokjes tofu en heerlijke Mexicaanse roerbakgroenten voor een maaltijd salade! Het is met recht een heerlijke Meatless Monday zo!
Dit is een heerlijk zomers en ‘light’ variant op de welbekende Chili Con Carne. Ik gebruik namelijk geen vlees of peulvruchten, maar tofu of tewel een blok soja dat boordevol vitamine B zit, en dus een goed vegan alternatief is voor een stukje vlees. Normaal gesproken serveer je de chili met gekookte rijst of een wrap, maar met het oog op aankomende zomer maar ik er een lichte salade van. Deze Chili Sin Carne is daardoor #bikinibodychallenge proof, maar bovenal erg smakelijk!
Normaal gesproken zou ik niet zo gauw tofu in huis halen, want die keren dat ik het at, viel het vies tegen. Gelukkig kom je nu vandaag de dag veel meer variaties met tofu blokjes tegen in de schappen. Van voorgemarineerd in aziatische of zelfs mexicaanse dressing. In dat geval kun je waarschijnlijk een deel van de kruiden achterwege laten in dit recept.
( * of vervang deze ingrediënten door 1 eetlepel burrito/taco kruiden)
Extra:
Eet smakelijk!
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…
Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld…
Geef de standaard aardappel salade eens een zomerse twist! Maak eens een zoete aardappel salade…
Tijdens de herfstmaanden kunnen we niet om de pompoenen heen! Wij zijn er dol op…
Elk jaar kijken velen uit naar het moment dat de 'Pumpkin Spice Latte' weer verkrijgbaar…