Wil je eens chili con carne zonder vlees maken? Voor dit Chili sin carne recept gebruik ik blokjes tofu en heerlijke Mexicaanse roerbakgroenten voor een maaltijd salade! Het is met recht een heerlijke Meatless Monday zo!
Dit is een heerlijk zomers en ‘light’ variant op de welbekende Chili Con Carne. Ik gebruik namelijk geen vlees of peulvruchten, maar tofu of tewel een blok soja dat boordevol vitamine B zit, en dus een goed vegan alternatief is voor een stukje vlees. Normaal gesproken serveer je de chili met gekookte rijst of een wrap, maar met het oog op aankomende zomer maar ik er een lichte salade van. Deze Chili Sin Carne is daardoor #bikinibodychallenge proof, maar bovenal erg smakelijk!
Normaal gesproken zou ik niet zo gauw tofu in huis halen, want die keren dat ik het at, viel het vies tegen. Gelukkig kom je nu vandaag de dag veel meer variaties met tofu blokjes tegen in de schappen. Van voorgemarineerd in aziatische of zelfs mexicaanse dressing. In dat geval kun je waarschijnlijk een deel van de kruiden achterwege laten in dit recept.
( * of vervang deze ingrediënten door 1 eetlepel burrito/taco kruiden)
Extra:
Eet smakelijk!
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…