Wil je eens chili con carne zonder vlees maken? Voor dit Chili sin carne recept gebruik ik blokjes tofu en heerlijke Mexicaanse roerbakgroenten voor een maaltijd salade! Het is met recht een heerlijke Meatless Monday zo!

Dit is een heerlijk zomers en ‘light’ variant op de welbekende Chili Con Carne.  Ik gebruik namelijk geen vlees of peulvruchten, maar tofu of tewel een blok soja dat boordevol vitamine B zit, en dus een goed vegan alternatief is voor een stukje vlees. Normaal gesproken serveer je de chili met gekookte rijst of een wrap, maar met het oog op aankomende zomer maar ik er een lichte salade van. Deze Chili Sin Carne is daardoor #bikinibodychallenge proof, maar bovenal erg smakelijk!

Normaal gesproken zou ik niet zo gauw tofu in huis halen, want die keren dat ik het at, viel het vies tegen. Gelukkig kom je nu vandaag de dag veel meer variaties met tofu blokjes tegen in de schappen. Van voorgemarineerd in aziatische of zelfs mexicaanse dressing. In dat geval kun je waarschijnlijk een deel van de kruiden achterwege laten in dit recept.


Print

Recept: Chili Sin Carne met tofu en ijsbergsla

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 375 gram tofu naturel
  • 400 gr Mexicaanse roerbak groenten mix (bijv. prei, ui, rode paprika, mais etc)
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree (uit een blikje)
  • 1 tl paprikapoeder *
  • ½ theelepel gemalen komijn *
  • ½ tl gedroogde tijm *
  • ¼ tl cayenne peper *
  • 100 gr ijsbergsla,
  • 125 gr creme fraiche,
  • peper & zout
  • olijfolie
  • verse bieslook

( * of vervang deze ingrediënten door 1 eetlepel burrito/taco kruiden)

Extra:

  • wok of ruime hapjespan.

Instructions

  1. Verhit de een beetje olie in een wok en bak hierin de tofublokjes aan, gedurende 2 minuten.
  2. Voeg vervolgens de mexicaanse roerbakmix en knoflook toe en bak mee gedurende 2-3 minuten, zodat de groente zacht worden.
  3. Ondertussen maak je een mexicaanse kruidenmix door de paprikapoeder, komijn, tijm en cayenepeper te mengen in een klein kommetje. Voeg toe aan het groente mengsel en bak 1 minuut mee.
  4. Giet de tomatenpuree erbij en roer goed door gedurende 1 minuut. Voeg tot slot slechts 1 eetlepel creme fraiche toe en roer deze goed los in de wok. Je krijgt hierdoor een smeuige tomatensaus die zo heerlijk smaakt in deze Chili sin carne. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de ijsbergsla als een bedje over de borden en schep hier de chili sin carne op. Garneer met de overgebleven creme fraiche en garneer met vers gesneden bieslook.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

14 uur ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago