Wil je eens chili con carne zonder vlees maken? Voor dit Chili sin carne recept gebruik ik blokjes tofu en heerlijke Mexicaanse roerbakgroenten voor een maaltijd salade! Het is met recht een heerlijke Meatless Monday zo!
Dit is een heerlijk zomers en ‘light’ variant op de welbekende Chili Con Carne. Ik gebruik namelijk geen vlees of peulvruchten, maar tofu of tewel een blok soja dat boordevol vitamine B zit, en dus een goed vegan alternatief is voor een stukje vlees. Normaal gesproken serveer je de chili met gekookte rijst of een wrap, maar met het oog op aankomende zomer maar ik er een lichte salade van. Deze Chili Sin Carne is daardoor #bikinibodychallenge proof, maar bovenal erg smakelijk!
Normaal gesproken zou ik niet zo gauw tofu in huis halen, want die keren dat ik het at, viel het vies tegen. Gelukkig kom je nu vandaag de dag veel meer variaties met tofu blokjes tegen in de schappen. Van voorgemarineerd in aziatische of zelfs mexicaanse dressing. In dat geval kun je waarschijnlijk een deel van de kruiden achterwege laten in dit recept.
( * of vervang deze ingrediënten door 1 eetlepel burrito/taco kruiden)
Extra:
Eet smakelijk!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…